Notícia

Espot clou els actes del 50 aniversari amb el descobriment del monolit

Un pica-pica pels assistents i l'exposició gràfica van complementar el darrer acte institucional de celebració dels 50 anys

espot,monolit,skipallars,aniversari
Les autoritats presents a l'acte en els moments previs al descobriment del monòlit dels 50 anys Autor/a: Skipallars
Amb ambient a pistes i a la terrassa de la cafeteria per una banda, i amb sol, nuvolades i aire fred (però no gèlid) en l'apartat meteorològic, és com Espot va tancar dissabte els actes del 50 aniversari. Però hi ha molt més a saber. Us ho expliquem.


Dissabte va ser un dia especial a l'estació d'esquí d'Espot, dia en què es tancaven els actes del 50è aniversari. Dues curses socials a l'estadi de competició i un tast gastronòmic, de caragols i cervesa a la terrassa de la cafeteria, van ser dues de les activitats que van complementar l'acte de clausura del 50è aniversari.

Al matí la pista Quatre, l'estadi de competició FIS d'Espot, amb una neu excepcional per trobar-nos en les dates en què ens trobem en el calendari, va acollir la cursa social de l'Espot Esquí club i la cursa social Tots per l'esquí.

Al migdia, a la terrassa de la cafeteria a 2.000 m., s'hi respiraven aires de gastronomia autòctona. El tast de caragols de Rialp amb cervesa San Miguel no deixava ningú indiferent, i és que era l'hora de començar a pensar en un àpat i l'olor de caragolada que sortia de la cuina de la cafeteria atreia molts esquiadors i visitants. I ben segur que va ser un èxit, perquè les diverses plates amb caragols, elaborats a la llauna,  que anaven sortint de la cuina cap a la terrassa no duraven més de 15 minuts. Per cert, que us podem assegurar que van ser molts els que van repetir.

I en aquest context, a una de la tarda es va fer el darrer acte institucional de la celebració dels 50 anys d'Espot. Les autoritats, entre els quals l'alcalde d'Espot, Josep Maria Sebastià, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el director de l'estació Xavier Bigordà, van fer el descobriment del monòlit commemoratiu dels 50 anys d'Espot. Va ser un acte senzill, sense pretensions. De fet, aquest descobriment s'havia d'haver realitzat el passat 12 de febrer, però el mal temps ho va impedir.

Precisament, i en aquest sentit, va ser l'alcalde d'Espot, Josep Maria Sebastià, qui va recordar que "amb aquest acte donem per tancats els actes de celebració del 50 aniversari, un acte que no vam poder fer en el seu moment pel mal temps" i va fer esment a que "la situació econòmica tampoc ha estat la millor per poder fer celebracions però la situació comença a millorar".

També va intervenir el director de l'estació, Xavier Bigordà, que va declarar que "arribar als 50 anys ha estat una fita important, i això s'havia de celebrar i recordar, perquè en aquests 50 anys a Espot hi han passat coses positives i negatives". Per al director era necessari un acte així i va voler deixar clar que l'acte també "era un homenatge als qui des del primer dia han treballat perquè l'estació d'Esquí anés endavant, des dels que van posar la primera pedra el primer dia fins als qui hi continuen treballant a dia d'avui."

En acabar el descobriment del monòlit autoritats i assistents van poder gaudir d'un pica-pica a la terrassa de la cafeteria, moment que va servir per recordar moments i anècdotes dels 50 anys i, per descomptat, comentar el bon estat de la neu a pistes malgrat trobar-nos a 1 d'abril i veure l'exposició gràfica que s'ha produït per recordar els 50 anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny