Notícia

Una cursa d'esquí amb final en una piscina? La Gall Fer de Port Ainé. Així va anar.

La cursa es va realitzar al boarder cross d'els Clots i va comptar amb 57 participants

Gall Fer,Skisplash,Port Aine,skipallars
Imatges de la cursa del Gall Fer & Skisplash de Port Ainé Autor/a: Skipallars
El matí a Port Ainé es va presentar aquest diumenge 2 d'abril amb una meteorologia poc amistosa: cel encapotat, vent de nord i temperatures per sota els 0 graus. A les 9 del matí, s'obrien remuntadors i amb aquest panorama meteorològic semblava que el nombre d'interessats en participar en la cursa seria més aviat escàs. Però no. A les 10 del matí la "meteo" millorava a cada minut i els primers participants, amb esquís o taula de surf, van començar a presentar-se a la línia de sortida. De totes les edats, de totes les modalitats i de tots els gèneres, doncs la cursa era en format open.

ursa-gall-fer-skisplash-2017-port-aine-6

El traçat

La pista del boardercross d'Els Clots de 500 metres de longitud va ser l'escollida per a la prova. El traçat de gegant que travessava pel mig del bosc tenia la particularitat que tenia dues metes, una amb piscina i l'altre sense. En els darrers metres els velocistes podien escollir per quina passar, sabent que la línia d'arribada de la piscina descomptava en el cronòmetre 5 segons. Un bon al·licient per convidar als participants a provar sort lliscant per sobre l'aigua. Tranquils, ningú es va enfonsar i tots van traspassar-la, això sí, amb part de l'equip genolls en avall posat a prova d'un ruixat lateral i frontal intens. I cap perill, la piscina comptava amb un atent equip de socorristes a punt per fer tasques de salvament, malgrat que no arribava a tenir una fondària superior al metre i mig en el punt de més fondària.

La "mèteo" i la piscina

El cert és que, com és normal a la primavera, el temps va ser canviant al llarg del matí però amb tendència a millorar. Si els primers lliscadors, amb esquís o taula de surf, van optar majoritàriament per la línia de meta normal, els darrers en fer-ho van optar per la piscina. Normal, el sol radiant i les temperatures en augment convidaven a provar sort entrant per la línia d'arribada de la piscina. Això va animar la zona d'arribada i molt amb curiosos que no volien perdre's l'espectacle de veure els esquiadors travessant la piscina.

cursa-gall-fer-skisplash-2017-port-aine-4

Els resultats

En l'àmbit competitiu val a dir que realment el temps en realitzar la cursa era el menys important. L'esdeveniment, en el fons, tenia més interès a fer de la jornada una festa de primavera a la neu que no pas fer-ne una prova de competició estricta. Perquè el premi ja era tot un senyal dels objectius: un simpàtic osset de peluix per als primers tres classificats de cada categoria. I poc més que passar-ho bé, tant els velocistes com el públic que al llarg del matí s'apropava a la línia de meta per veure els "temptadors" de la sort travessant la piscina.

En qualsevol cas els guanyadors absoluts van ser Xavier Batlló (00:43,29) com a primer classificat, Joan Beltran (00:47,15) com a segon classificat i Albert Bernet (00:48,37) com a tercer classificat.

A les 2 de la tarda es feia l'entrega de premis davant l'Hotel Port Ainé, finalitzant d'aquesta manera la cursa amb final aquàtic més divertida d'aquesta primavera. L'any vinent hi tornarem. I vosaltres, us hi animeu?

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny