Notícia

Port del Comte tanca la millor temporada dels darrers 10 anys

Des de dilluns l'estació ha començat les activitats d'aventura i estiu, tot i que s'ha valorat obrir el sector Estivella per Setmana Santa

Port del Comte,Estivella
Una imatge del sector Estivella en aquesta temporada. S'ha valorat obrir el sector per Setmana Santa. Autor/a: Port del comte
Per pocs dies no serà possible obrir Port del Comte per aquesta Setmana Santa. Les altes temperatures d'aquests dies faran que l'estació del Solsonès es quedi a les portes de convertir la temporada 2016-17, no ja en la millor dels darrers deu anys, sinó que possiblement hauria estat la millor de la seva història. Us ho expliquem.


Li ha faltat poc a Port del Comte per arribar a obrir pistes i instal·lacions per la Setmana Santa, una possibilitat que ben segur hauria resultat excepcional, tant per la suma de dies d'obertura com per resultats econòmics en aquesta temporada. El cas és que diumenge passat l'estació va tancar amb gairebé tot el domini obert, només amb alguna pista tancada o amb limitacions en algun tram de cotes baixes, però en tot cas amb tots els sectors oberts: Prat Donador-Hostal, Sucre, Bòfia i Estivella. Però en pocs dies la situació ha fet un gir important i no pas per millorar.

Setmana de temperatures altes

Davant la situació meteorològica d'aquesta setmana, amb temperatures molt altes a l'alta muntanya, Albert Estella, director de l'estació, ha confirmat que "la intenció era obrir, perquè en condicions normals s'hi hauria arribat, potser fent moviments de neu d'una pista a una altra, i tancant-ne d'altres, però des de dilluns les temperatures estan sent excessivament altes, amb registres de fins a 16 graus. Hi ha zones que tenien gruixos força importants i en només tres o quatre dies s'han quedat sense neu". Davant la situació el director creu que "és millor tancar una temporada amb bon gust de boca i bones sensacions que no fer-ho una setmana més tard en condicions que no farien justícia a com ens ha anat aquest any".

Cal recordar que Port del Comte va ser la primera estació de tot el Pirineu a obrir al 100% només començar la temporada (data d'obertura 3 de desembre de 2016) i ho ha continuat fent fins diumenge passat (2 d'abril), tot i que Estella matisa "que hi ha algun dia o cap de setmana que hem tancat alguna pista, a vegades per poca neu, a vegades perquè les nevades recents no ens deixaven temps per condicionar-la".

Albert Estella no ha dubtat en definir "la temporada 2016-17 com la millor dels darrers 10 anys, sense cap mena de dubte" i hi ha afegit que en aquesta temporada "hem esquiat moltíssim, gairebé tots els dies amb bona neu i amb tot obert". Ara però, creu que és l'hora de tancar i, tot i que s'hauria pogut obrir part del sector Estivella de cara a Setmana Santa, també ha recordat que "ho havíem provat algun any tenint la resta d'estació tancada" i l'experiència "no va ser bona, ja que no és un sector massa adient per als debutants i que queda aïllat i això acabava generant problemes". Tot i així ha confirmat que l'estació serà oberta els dies vinents amb activitats com les raquetes de neu, el parc d'aventura o els tubbings.

En qualsevol cas, en aquesta temporada marcada per les llevantades regulars i força generoses en aquesta part del pre-pirineu, hauran permès que aquesta hagi estat, si o sí, la temporada de Port del Comte.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny