Notícia

5 raons i 5 consells per esquiar a Masella aquesta Setmana Santa

Masella confirma que obrirà fins a l'1 de maig si les condicions de neu a pistes ho permeten

Masella,neu,primavera,Coma Pregona
Així estava aquest dimecres Coma Pregona de Masella Autor/a: Masella
Masella es presenta amb molt bones condicions de cara aquesta Setmana Santa 2017. Des de l'estació ceretana ens donen 5 raons i 5 consells per visitar-la durant aquest període de vacances:
 
 Les 5 raons

1. Perquè les condicions naturals són immillorables

L’altitud, amb molt sectors per sobre els 2100 m que mantenen fresca la neu, l’orientació nord que protegeix les pistes de la radiació solar i manté la neu més freda i, finalment, el bosc amb unes masses forestals que protegeixen la neu de la radiació solar, són factors que afavoreixen una bona conservació de la neu.
 
2.  Perquè hi ha tres sectors claus

Hi ha 3 sectors claus: Isards, Coma Oriola i Coma Pregona, orientats a nord, són molt ombrívols i estan per sobre dels 2.000 metres d’altitud factors que afavoreixen que la neu a les pistes d’aquests sectors es conservi especialment bé, fins i tot, els dies més càlids de la primavera.
 
3. Perquè hi ha unes hores per esquiar ideals

La neu primavera, la típica d’aquesta època de l’any és molt bona, però cal saber com aprofitar-la per gaudir del màxim de l’esquí. És una neu que es transforma al llarg de les hores. De bon matí és més dura fruit del regel nocturn, és aleshores quan cal lliscar per les pistes per sota de Cap del Bosc-2150 m; és a dir a les cotes mitges i baixes del domini esquiable. I és quan ha transformat i ja és més pesada a les cotes baixes quan recomanem esquiar a la cota alta de l’estació; és a dir en els sectors de Coma Pregona, la Tosa i Isards.
 
4. Per gaudir de les terrasses-solàrium


A Masella hi ha nombroses terrasses. Totes estan orientades cap al sud per gaudir al màxim del sol, que durant la primavera i amb el canvi de l’hora ja va força alt. Entre esquiada i esquiada gaudir d’un bany de sol, en les nombroses cadires i gandules de l’estació mentre es pren un refrigeri són una opció excel·lent per gaudir de l’aire lliure després de l’hivern, quan les hores des sol són més escasses.
 
5. Perquè l'hivern ens ha deixat una panorama excepcional

En general en el clima de a Masella l’època de més nevades és la primavera. Aquesta temporada, en canvi, l’època de més nevades ha sigut la tardor, amb un parell de llevantades molt fortes a finals de novembre, i en especial a l’hivern. Durant els mesos de gener i febrer hem tingut molts episodis de nevades fortes que setmana si setmana també han cobert les pistes de Masella. Recordem que són les nevades hivernals les que acumulen gruixos importants, perquè la menor temperatura i la radiació solar feble permeten que el mantell nivell augmenti de manera progressiva. A on tenim els gruixos més importants és per sobre dels 2000 m.
 
Els 5 consells
 
1. Matinar per gaudir de l’esquí, des de les 9 del matí amb l’obertura dels remuntadors.
 
2. La crema de la protecció solar per protegir al màxim la pell de la  insolació solar.
 
3. Hidratar-se amb regularitat, amb aigua, sucs de fruita o refrescos en els nombrosos bars de l’estació.
 
4. Entaular-se i recuperar forces, un cop finalitzada l’esquiada, en els restaurants i bars de Masella.
 
5. Passejar  a peu o en bicicleta, aprofitant les llargues tardes de primavera, pel fons de la vall per la xarxa de camins que transcorren pel verd primaveral dels prats de la Cerdanya del mes d’abril.
 
I finalment dir-vos que a Masella, per aquesta Setmana Santa, tindran el 100% del desnivell esquiable obert, amb bones condicions per a la pràctica del esquí. I mantindrà les instal·lacions obertes fins ben entrat el mes d’abril o primers de maig, és a dir, fins que les condicions ho permetin.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny