Notícia

Grandvalira Mountain Club: el club d'esquí creat per fer l'esquí més...

El club pensat per a esquiadors que busquen fer de l'esquí una experiència gastronòmica i que esdevingui una activitat més fàcil, còmode, exclusiva i personal


Si sou esquiadors és molt possible que en algun moment us hàgiu plantejat formar part d'un club d'esquí. I és molt possible que els clubs que hàgiu estat consultant siguin, a l'hora de la veritat, associacions d'esquiadors destinades bàsicament a la competició, sovint dels nens i no pas dels pares, o bé de viatges a la neu. Però ara imagineu-vos que us diguéssim que existeix un club pensat per a esquiadors en el qual la seva finalitat és posar-vos les coses fàcils, còmodes, prioritzar les relacions socials o fer tasts de gastronomia, entre altres al·licients. No us resultaria més convincent? Doncs aquest club existeix i s'anomena Grandvalira Mountain Club.


En aquesta temporada, que ja és a pocs dies abans de finalitzar, però no per això menys vigent i apassionant, val la pena fixar-nos en una de les novetats que han posat en marxa a Soldeu-El Tarter: el Grandvalira Mountain Club. Es tracta d'una iniciativa diferent de tot el que es coneix com a Club d'Esquí. En aquesta associació el fil conductor que uneix els seus socis no és ni la competició ni els viatges ni res que s'hi assembli. Aquí el que es busca és la comoditat, la facilitat i certa exclusivitat per fer la nostra experiència a pistes molt més pràctica.
 
Fa uns dies vam entrevistarPrisca Llagostera, màxima responsable del Grandvalira Mountain Club i això és el primer que ens va explicar en síntesi sobre aquest club: "la finalitat és oferir als seus associats un seguit de comoditats i un tracte personalitzat, en certa manera exclusiu, que els permeti accedir a alguns privilegis".

Facilitats i comoditats

Però, quines facilitats o comoditats poden ser les que ens comenta la responsable del Club? Doncs per exemple en situacions com els dies de màxima afluència a pistes. Els membres del club tenen a disposició "un aparcament a peu de telecabina i un accés prioritari al remuntador principal en cas de cues", ens apunta Prisca. Però no només això. Hi ha altres qüestions en què no és necessària l'exclusivitat, sinó la comoditat. Un exemple, en aquest cas, en seria "el servei de guarda-esquís i botes, però també el fet de disposar d'una sala-menjador ubicada a Soldeu El Tarter que fa les funcions de seu social".

Tres sales del club repartides pel domini

Vam visitar la seu social d'aquest club, ubicada a la planta zero del flamant edifici peu de pistes de Soldeu El Tarter, inaugurat fa dues temporades, i això és el que en destaca Prisca Llagostera: "Aquí els socis tenen el seu punt de trobada abans de començar a esquiar. Hi troben un servei de cafeteria i fins i tot un esmorzar a base d'entrepans i beguda els caps de setmana".

Com aquest punt de trobada, acollidor i pràctic, "hi ha dues sales més a l'estació, un dels quals a la cota 2.200 d'El Tarter i un tercer que s'obrirà l'any vinent al sector de Canillo", tot amb la finalitat de fer més fàcil i còmode l'estada a pistes. Per a Prisca la funció d'aquestes seus socials o sales VIP tan poden ser "un punt de trobada i de descans en dies de mal temps" com poden permetre als associats "descansar una estona, per consultar còmodament el telèfon, la pissarreta digital, llegir la premsa o un llibre mentre la parella o la família prefereixen continuar esquiant".

Regals, privilegis, descomptes i gastronomia d'alt nivell

Finalment cal destacar tres coses importants per als membres del club que ens va destacar a la nostra visita. La primera, els regals de què disposen els associats, que tant poden anar des de forfets per oferir a amics com complements o peces de roba per a l'esquí.
La segona, l'accés automàtic a l'espai VIP de l'Abarset, ara mateix el referent de l'après-skí a Andorra.
La tercera, els descomptes que s'obtenen en les classes d'esquí del nivell Top Class.
I la quarta, l'accés a l'Snow Club Gourmet, també un club en el qual l'agenda d'esdeveniments gastronòmics a pistes, amb la millor gastronomia d'alt nivell i l'assistència regular i periòdica de personalitats famoses del sector, ja és per si sol un reclam que fa que ser membre del Grandvalira Mountain Club acabi esdevenint un privilegi a mida dels que saben que el concepte de l'esquí és, cada vegada més, una activitat tan lligada al lleure social com a l'activitat física.

El futur del club

El Grandvalira Mountain Club és per al Pirineu una iniciativa molt nova, però no així en altres llocs dels Alps, on aquest tipus d'iniciatives funcionen molt bé i des de fa més temps.
En qualsevol cas per a la responsable i impulsora d'aquest Club a Grandvalira el més important no és "créixer en nombre d'associats, que ara mateix amb prou feina supera els 50 membres, sinó que el més important és valorar l'experiència d'aquest primer any i estabilitzar la xifra en no més de 300 associats" perquè, segons els objectius que s'han marcat amb aquesta iniciativa, al capdevall la finalitat principal és "que el club sigui una iniciativa per fer que els clients sentin que poden tenir un tracte més personalitzat i més exclusiu" i a la vegada fer que tot els resulti més fàcil; "des de l'estada a pistes fins a l'hora de reservar taula en alguns dels restaurants a pistes".
Per això ens recalca que els membres del club sempre tenen una taula reservada en alguns dels restaurants de pistes, a condició que no l'hagi ocupat algun altre soci abans. I perquè tot això es compleixi "és evident que el nombre d'associats ha de ser limitat".

I a qui va adreçat aquest club?


Com us podeu imaginar formar part d'aquest club no és econòmic, però no és car si valorem, un a un, els avantatges que ens planteja ser-ne membres.

En qualsevol cas, abans de fer-vos socis i saber-ne el preu, el que heu de plantejar-vos és si realment en fareu ús de les prestacions del Club.

Si teniu clar que sent-ne membres la vostra estada a pistes us resultarà més fàcil, més còmoda i, sobretot, més profitosa, ja és un primer pas. Si a més de ser esquiadors habituals de Grandvalira, també us agrada el tracte exclusiu, i sabeu valorar la bona gastronomia, ja teniu una altra raó de molt pes per ser-ne membres.

Si amb totes aquestes raons i conviccions creieu que pagar més de 500 euros per soci individual, o 800 per una parella, és un preu car, aleshores la pregunta que us fem és aquesta: com heu pogut arribar a llegir-vos tot l'article fins a aquest punt? Vinga, que ja tardeu, i ens veiem al Grandvalira Mountain Club, a pistes i a la propera cita gastronòmica!

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny