Notícia

Eugenia Mateu i Jordi Serra guanyen el circuit de Copa d'Espanya CIT d'esquí alpí

La Copa d'Espanya destinada a esquiadors Ciutadans (CIT) ha acabat després de 5 fases disputades en estacions del Pirineu

Eugenia Mateu i Jordi Serra guanyen el circuit de Copa d'Espanya CIT d'esquí alpí
Eugenia Mateu i Jordi Serra guanyen el circuit de Copa d'Espanya CIT d'esquí alpí Autor/a: RFEDI
La Copa d'Espanya destinada a esquiadors Ciutadans (CIT) ha acabat després de 5 fases disputades en estacions del Pirineu amb el resultat de dos catalans, Eugènia Mateu i Jordi Serra, com a guanyadors del circuit.


Espot, d'Skipallars, va acollir del 7 al 9 d'abril els Campionats d'Espanya d'esquí alpí Absoluts en què també es van computar els campions d'Espanya de les categories de Ciutadans i U21 i van ser la fase final de la Copa d'Espanya CIT.

Aquesta prova de Campionats d'Espanya, després de les 5 fases amb les curses del Trofeu Viladomat al Pas de la Casa, Derby Internacional CIT a La Molina, el Top CAEI a Baqueira Beret ia Espot els Cts de Catalunya i posteriorment els citats Cts d'Espanya que van servir per tancar la Copa d'Espanya de CIT.

Aquest circuit, afavorit per RFEDI en col·laboració amb les federacions autonòmiques i clubs organitzadors, té com a objectiu incentivar als esquiadors de clubs que es troben en categories superiors perquè mantinguin la seva afició a l'esquí de competició i alhora enriqueixin amb la seva experiència als esquiadors més joves.

En dones, Mateu ha demostrat un clar domini en aquesta categoria guanyant en 5 de les 11 proves celebrades. A més, ha confirmat la seva gran polivalència a l'imposar-se tant en proves tècniques com de velocitat. Pel que fa als homes, el duel entre Serra i Salarich ha estat per emmarcar amb la victòria final per al del GRANUEC. Tots dos s'han imposat en 4 carreres, però Serra ha aconseguit puntuar en totes les proves del circuit de manera que s'ha portat la Copa d'Espanya per tan sols 60 punts d'avantatge.

El podi final de la Copa d'Espanya CIT ha estat:

1 Jordi Serra GRANUEC-FCEH 860 punts
2 Xavier Salarich LMCE-FCEH 800 punts
3 Nil Sellas CANMC-FCEH 440 punts

1 Eugenia Mateu LMCE-FCEH 850 punts
2 Alba Forné LMCE-FCEH 572 punts
3 Noelia Gasenica CEJCA-FADI 515 punts

El diumenge 9 d'abril també es va disputar el Campionat d'Espanya CIT de Súper-G. La guanyadora va ser l'aragonesa Inda Garín (CEJCA-FADI) seguida de les catalanes Eugènia Mateu i Alba Forné (ambdues de LMCE-FCEH). Garín va marcar un crono de 49.54, Mateu de 49.72 i la tercera al podi va entrar amb 51.04. En homes, el podi es va compondre de Jordi Serra (GRANUEC-FCEH) amb un crono de 47.91 seguit de l'experimentat Xavier Salarich (LMCE-FCEH) amb 47.99 i el bronze amb 48.34 va ser per a Iker Gastaminza (CEVA-FCEH).

Podis dels joves

En la categoria U21 també es van disputar els Campionats d'Espanya en la modalitat de Súper-G amb els següents resultats:

dones

1-Clara López CAEI-FCEH 48.01
2-Mirentxu Miquel CAEI-FCEH 48.30
3-Sofia Gandarias CEC-FADI 48.53

homes

1-Albert Ortega LMCE-FCEH 45.74
2-Aingeru Garay CAEI-FCEH 46.20
3-Ricard Ortega LMCE-FCEH 46.81

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny