Notícia

Grandvalira torna a superar-se i se situa en el TOP 15 en l'àmbit mundial

Grandvalira expedeix 1.764.000 forfets la temporada 2016-17

fresat,fresar,grandvalira
Les inversions realitzades en innivació, parc de màquines i l’intens treball de l’equip d’explotació han estat les claus de l’èxit de la campanya. Autor/a: Grandvalira
Grandvalira acomiada la campanya de neu amb un increment dels forfets venuts. La temporada ha estat marcada per la millora de l’experiència del client gràcies a les novetats en innovació, la capacitat de transport i els nous projectes de restauració. L’estació andorrana realitza un total de 16.800 enquestes i consolida la satisfacció dels usuaris amb notes superiors de 8 sobre 10 en tots els seus serveis analitzats. Les inversions realitzades en innivació, parc de màquines i l’intens treball de l’equip d’explotació han estat les claus de l’èxit de la campanya. A més, creixen els mercats internacionals amb una dinàmica a l’alça dels esquiadors provinents de França i del Regne Unit.
 
 

Grandvalira ha registrat un increment d’un 2% de forfets venuts en els 143 dies de durada de la temporada d’esquí 2016-2017 i manté una tendència de creixement que la posiciona en el Top 15 mundial de les estacions d’esquí amb més afluència d’esquiadors. Aquesta temporada 2016-17, els mercats estrangers estratègics com el francès i el britànic s’han consolidat registrant augments significatius en el número de visitants provinents d’aquests països. A banda, l’estació andorrana ha continuat amb la prospecció de nous mercats com el belga i el nòrdic, que han respost de forma molt positiva. Tanmateix, es recupera el mercat rus que ens les darreres temporades havia sofert una davallada per la situació conjuntural del país.
 
Malgrat un inici de campanya irregular pel que fa a les precipitacions en forma de neu, el domini andorrà ha assegurat la bona pràctica dels esports blancs des del primer dia, oferint al llarg de la temporada l’extensió esquiable oberta més gran de la Península Ibèrica. Això ha estat gràcies a l’intens treball dels equips d’explotació de Grandvalira, amb una producció de neu superior a temporades anteriors que posa en valor la forta inversió realitzada els últims anys i que garanteix el 65% de la superfície esquiable coberta per neu de canó. Cal sumar-hi les nevades que van arribar a partir del mes de gener i les tasques de trepitjat de pistes a càrrec de l’equip de màquines que ha acumulat un total de 27.028 hores, més d’un 5% més que la temporada anterior per garantir el millor servei de cara el client.
 
Cal destacar el mes de febrer, un mes que ha lluït unes molt bones condicions de neu i amb un calendari favorable en les oportunitats vacacionals de diferents mercats potencials de Grandvalira. Aquestes circumstàncies han permès gaudir d’uns bons nivells d’afluència convertint el febrer del 2017 com el millor dels darrers 6 anys.
 
Setmana Santa i recta final amb bona afluència
 
Tenint en compte el període comprès entre el 8 i el 17 d’abril, més de 100.000 visitants han optat per Grandvalira durant la Setmana Santa i la recta final de la temporada d’esquí. La situació al calendari d’aquestes assenyalades dates no ha estat un inconvenient per desplaçar-se a Andorra en comptes de les destinacions de platja i gaudir de les bones condicions de neu i el ventall d’activitats i serveis a disposició dels esquiadors que oferia Grandvalira durant aquests dies finals de la campanya de neu.
 
Inversió traduïda en satisfacció dels clients
 
El domini andorrà ha realitzat aquesta temporada una inversió de 13 milions d’euros destinats a la millora de l’experiència dels clients gràcies a la instal·lació de nous remuntadors, el condicionament de noves pistes, la millora de serveis i la diversificació i excel·lència dels seus punts de restauració. D’aquí es desprenen també els bons resultats assolits a les enquestes de satisfacció (16.800 temporada 2016-17) amb una nota global d’estació de 8,37 sobre 10 i en els serveis d’Escola d’Esquí i Snowboard i de restauració superior al 8.
 
Alfonso Torreño, director general de Grandvalira-Nevasa, ha valorat molt positivament el retorn de la inversió: “les inversions han estat molt ben acollides pels esquiadors que valoren molt positivament l’esforç que fem temporada rere temporada per assegurar-nos que el seu pas per l’estació es converteix en una experiència memorable. L’atenció del client és el punt més important de la nostra estratègia i seguirem treballant en noves inversions que garanteixin una millora continua del servei que oferim”.
 
Grandvalira també acomiada la seva 14ª temporada reforçant la seva notorietat de marca gràcies a les 2.859.149 visites registrades al web (+9,03%) i consolida aquest canal de comunicació en el rànquing Alexa (mesura l’abast, el tràfic i els continguts vistos de forma diària) amb la tercera posició a Espanya en el sector de la neu. La forta aposta de l’estació per reforçar els canals online també es tradueix amb un total de 1,4 milions de visites al web mobile, el que suposa un 17,90% més en relació a l’any passat. D’altra banda, cal destacar que l’app de Grandvalira és l’aplicació d’estacions d’esquí millor posicionada a Esports a Espanya i Portugal (Top 40 a iTunes i Top 100 a Google Play).
 
De la seva part, Grandvalira ocupa la setena posició en el rànquing mundial pel que fa a nombre de seguidors i interacció a les seves xarxes socials. L’estació ha escalat una posició respecte la temporada passada.
 
Top 15 entre més de 2.000 estacions del món
 
Una altra de les fites aconseguides per l'estació ha estat escalar una posició més en el prestigiós estudi publicat pel consultor suís Laurent Vanat que analitza el sector de la neu a nivell internacional. Grandvalira se situa ja en la posició número 15 respecte al volum de dies d’esquí per davant d’altres estacions de renom com Val d’Isère, Les Deux-Alpes o Zermatt, entre d’altres. En 2 anys, Grandvalira ha pujat fins a 4 posicions a la classificació que contempla més de 2.000 estacions d’esquí de tot el món. A banda, l’estació andorrana forma part de l’exclusiu grup dels 50 resorts d’esquí més grans del món que superen el milió de visitants a l’any situant Andorra i Grandvalira com una destinació de neu de referència a nivell internacional.
 
L’any de l’excel·lència gastronòmica
 
Aquesta temporada Grandvalira ha seguit apostant per la gastronomia en línia amb el seu objectiu de convertir-se en un referent de la bona restauració a pistes. En els darrers 5 anys ha invertit més de 10 milions d’euros en noves infraestructures i ha importat al Principat les últimes tendències culinàries de les principals capitals tot adaptant-les a la neu. L’execució del pla estratègic de restauració dels darrers anys s’ha vist traduït en una valoració global per part dels clients de 8,09 on es destaca l’èxit dels equips en pel que fa l’amabilitat i la professionalitat del personal, atributs valorats amb una nota propera al 9 sobre 10. 
 
ADN esportiu
 
El calendari de competicions s’ha dut a terme amb èxit en cadascun dels esdeveniments esportius que han tingut lloc a l’estació. La tercera edició del Freeride Junior World Championships va acollir les millors promeses del freeride internacionals el mes de febrer. Un mes més tard, va ser el torn de la Total Fight Masters of Freestyle on per primer cop es va poder gaudir de la participació femenina en la prova d’snowboard. Per últim, la Copa del Món de Quilòmetre Llançat va celebrar la seva sisena edició on es va batre el rècord de la pista Riberal ratllant els 200 km/h. Grandvalira ja treballa en l’organització de les properes grans cites esportives de la campanya 2017-18 i 2018-19.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots