Notícia

Tuixent-La Vansa tanca la millor temporada de la seva història

L’estació és el principal creador de llocs de treball de la vall i deixa una important injecció econòmica a nivell local.


Quan la papallona va batre les ales, no sabia que a l’estació d’esquí nòrdic de Tuixent-La Vansa ja feia dies que esperaven la primera llevantada i, quan aquesta va arribar el 23 de novembre -deixant de 20 a 35 centímetres de neu molt densa- tot era dat i beneït. Dissabte 26 de novembre de 2016 l’estació obria les portes, que ja no es tancarien fins a Setmana Santa.

La temporada 2016/2017 que signa Tuixent-La Vansa ha estat, sens dubte, de record i rècords. L’estació ha estat oberta 137 dies, amb més de 27.000 visitants, dels quals, més del 60% han estat practicants d’esquí nòrdic. Es consolida, també, la modalitat de raquetes de neu, amb nous circuits i un notable increment d’adeptes respecte anys anteriors.

Coincidint amb el seu 35è aniversari, Tuixent-La Vansa va iniciar la temporada amb la realització d’un vídeo promocional que ja ha tingut gairebé 10.000 visualitzacions i que va servir d’inauguració del canal de Youtube de la mateixa estació. El gran abast de la publicació i la manca de neu a la resta de l’estat i d’Europa, va propiciar l’arribada a l’estació d’esquiadors i equips de tot arreu durant els mesos de desembre i gener fins al punt que l’estació es va posicionar com a l’únic lloc on celebrar el Campionat d’Espanya d’esquí de fons, que va tenir lloc el cap de setmana del 14 i 15 de gener. Era la primera vegada que Tuixent-La Vansa acollia una competició estatal i això va servir per posar en primera línia mediàtica l’esquí nòrdic.
 
Les diferents nevades que hi ha hagut al llarg de la temporada han consolidat la feina que ha dut a terme un gran equip de persones; destacant el treball de direcció; la neteja d’accessos i l’aparcament, el traçat diari de la totalitat dels circuits, o l’obertura ininterrompuda dels diferents serveis de l’estació (bar-restaurant, servei d’informació i venda, lloguer de material, refugi o escola d’esquí). La completa dedicació del personal que hi ha treballat ha estat un element fonamental per a què aficionats i professionals, hagin pogut disposar de les millors condicions per a gaudir de l’esquí nòrdic.
 
Amb la feina ben feta i una neu excepcional durant més de quatre mesos, Tuixent-La Vansa ha estat escenari de diferents esdeveniments, com: estades d’atletes mundialistes (tant esportistes d’elit en disciplina d’esquí nòrdic com d’altres esports); camps tècnics organitzats per l’escola d’esquí; la Marxa de l’Arp del club CENA; o el curs de tècnic esportiu d’esquí de fons (TD nivell 1), són exemples d’allò que ha anat succeint a l’estació fins a completar una temporada rodona, que ha arribat amb solvència fins a Setmana Santa.

No hi ha dubte (i els números ho avalen) que Tuixent-La Vansa ha signat la millor temporada de la seva història. No només consolidant l’activitat d’esport i lleure pròpia de l’estació, sinó també destacant com a iniciativa que crea més llocs de treball a la vall i com a principal motor econòmic per l’economia local.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Publicitat

Opinions

Més opinions
Publicitat

Entrevista

"El primer objectiu és ampliar Cerro Bayo cap al sector Provinciales"
Santiago Mazza Gerent de muntanya a Cerro Bayo

entrevista

Les més llegides

Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat