Notícia

Temporada de rècord també a Font Romeu

L'estació de l'Alta Cerdanya aconsegueix vendre un 15% més de dies d'esquí en aquesta temporada 16/17

Font romeu,font-romeu
Temporada de rècord també a Font Romeu. a la imatge, vista parcial del sector Airelles Autor/a: Font Romeu
L'estació de l'Alta Cerdanya tanca una bona temporada d'hivern 2016-17, tot i que la falta de neu va marcar un inici de temporada gens fàcil. Cal tenir present que, mentre al vessant sud les llevantades de novembre i desembre van deixar les estacions en molt bones condicions, al Pirineu nord-català amb prou feina hi van arribar nevades fins entrat el mes de gener. Sort en va tenir de la xarxa de canons que va permetre obrir l'estació gairebé al 90% però només amb el suport de la producció de neu.

No va ser fins que van arribar les nevades dels dies 15 i 16 de gener que els van permetre deixar l'estació en les millors condicions. A partir d'aquí l'estació de l'Alta Cerdanya va començar recuperar-se dels inicis regulars i a millorar ràpidament l'afluència de clients.

El febrer va acabar sent excepcional, com a la majoria d'estacions del Pirineu, i si ja va tenir una alta afluència d'esquiadors atrets per les bones condicions de neu en gruix i qualitat, cal afegir-hi l'arribada dels escolars francesos, amb un increment del 15% de dies/esquí venuts. Les vacances escolars, que es dosifiquen per 3 territoris al llarg de 3 setmanes, van fer que Font-Romeu presentés la seva millor ocupació dels darrers anys. Així doncs l'estació nord-catalana haurà superat en un 15% les xifres del mateix període en l'anterior temporada, segons publica el digital nord-català L'Independant.

L'estació de Font-Romeu Pyrénées 2000, de propietat municipal però gestionada pel grup Altiservice, presenta un balanç molt positiu, amb unes xifres de facturació d'uns 11,5 milions d'euros. Esdeveniments com la Copa del Món de Freestyle durant el mes de gener van fer que Font-Romeu fos notícia en els focus de mig món. D'altra banda, la creació de rutes de senderisme a la neu ha resultat ser una bona iniciativa, i es creu que anirà a més.

Font-Romeu, 5a del Pirineu en nombre de canons

La xarxa d'innivació de Font Romeu és un dels casos més curiosos del Pirineu, i ho és per volum i orientació. L'estació degana a la Catalunya del Nord va ser de les primeres de França en apostar per aquesta tecnologia ja durant la primera meitat de la dècada dels 80 del segle passat. Va començar a experimentar al sector Pirineus 2000 de Bolquera, a l'any 1979, i ràpidament es va expandir cap a la resta de l'estació. Produir neu a Font-Romeu és un repte a causa de l'orientació sud de part de les seves pistes. Com a curiositat, l'hivern de la temporada 2015-16, proves de competició de la Copa del Món junior suspeses als Alps es van traslladar a Font Romeu gràcies al seu sistema d'innivació que permet produir neu de qualitat en condicions molt ajustades d'humitat i temperatura. Actualment disposa de 504 canons i 46 quilòmetres de pistes amb suport d'innivació.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny