Notícia

Així li han anat les coses a Masella a la temporada 2016-17

L'estació d'Alp, Das i Urús ha tancat avui la temporada i ho ha fet esdevenint un referent del sud-oest d'Europa


Dilluns 1 de maig de 2017: només fa unes poques hores que Masella ha posat punt final a la temporada d'esquí 2016-17 al sud-oest d'Europa. I és que l'estació de la Cerdanya ha sigut la darrera en tancar les instal·lacions al Pirineu i a tota la península Ibèrica.

Aquesta campanya 2016-17 a Masella han obert un total de 159 dies d'esquí, des de l'obertura el dia 24 de novembre de 2016 fins al tancament d'avui, 1 de maig de 2017. En aquesta xifra global cal sumar-hi un total de 28 nits d'Esquí Nocturn.

Amb l'obertura durant la segona quinzena de novembre i aquesta data de tancament d'avui, tan avançada en el calendari, els ha permès una vegada més oferir la temporada més llarga del Pirineu.

L'estació sempre prioritza donar el màxim nombre de dies d'esquí amb deferència als seus clients habituals. Les inversions constants amb la xarxa de la neu produïda, els treballs a pistes i, el fet que en aquesta temporada 2016-17 la meteorologia ha estat molt favorable ho han fet possible.

Una temporada excepcional

Aquesta temporada les nevades han sigut abundants. Les dues estacions de l'any amb més precipitació han sigut la tardor i l'hivern. En canvi, l'inici de la primavera, tradicionalment amb molta neu al Pirineu oriental, les nevades han estat més aviat escasses. No obstant això, els gruixos de neu importants acumulats durant l'hivern han permès disposar d'una bona reserva de neu a cotes altes i obrir les instal·lacions en condicions òptimes per a la pràctica de l'esquí fins al dia 1 de maig.

Aquesta temporada, des del punt de vista meteorològic, han coincidit les nevades més abundants i regulars durant els mesos amb més afluència d'esquiadors. En aquest sentit la temporada 2016-17 a Masella, així com a la resta del Pirineu Oriental, ha sigut excepcionalment bona.

Excel·lent afluència d'esquiadors

La neu abundant i regular durant els mesos clau i la temporada llarga els ha permès afirmar que el balanç d'aquest 2016-17 ha sigut excel·lent. Durant els 159 dies d'esquí d'obertura han passat per Masella mé de 400.000 esquiadors. En aquesta xifra excel·lent cal sumar-hi els 30.000 esquiadors que han practicat l'Esquí nocturn.

Els esdeveniments, clau en els resultats

A l'oferta singular de l'Esquí Nocturn de Masella, amb el valor afegit de l'exitós Après-Ski de La Cantina Taittinger & Jaguar-Donnay, l'estació enguany ha apostat fort per esdeveniments esportius molt diferenciats.

Aquesta temporada, a la ja tradicional Salomon Quest Challenge i a les curses Familiar, d'Abonaments de Temporada, nocturnes, socials dels clubs i de calendari de la FCEH, a Masella han apostat per organitzar la Head 12 h de Masella i la cursa Trinxat d'Or.

La Head 12 h de Masella és una prova de resistència d'esquí alpí en un descens continu per una pista. La primera edició ha tingut molt bona acollida amb una participació d'esquiadors molt diversos, des d'esquiadors de clubs d'esquí fins a grups d'amics i famílies. Aquesta prova ha tingut una acceptació excel·lent i Masella, així com la resta d'organitzadors, ja pensen en la segona edició d'aquest esdeveniment.

El Trinxat d'Or és una prova d'esquí alpí, en diferents modalitats, oberta a esquiadors des de les categories U6 fins a la U16; és a dir per uns participants que formen la pedrera dels futurs campions. Els gairebé 500 participants, vinguts d'arreu dels Pirineus, també fan pensar ja en una segona edició gràcies a la seva bona acceptació.

A més a més, aquest any la cursa del Cargol de Neu del CANM-Cerdanya, en la seva 24 a edició, i s'han lliurat trofeus especials en els quatre guanyadors absoluts de la prova en memòria de Josep M Bosch Aymerich, cofundador de l'estació d'esquí de Masella.

Preparant la temporada 2017-18, la del 50 aniversari

A partir d'ara ja preparen la temporada vinent, que serà molt especial i és que Masella celebrarà els 50 anys. Les novetats per l'any vinent i la celebració d'aquest aniversari tan especial els fan treballar de valent perquè Masella continuï sent una estació de referència.

La temporada 2017-18 s'iniciarà el primer dia de novembre que les condicions de la neu ho permetin.

Les xifres de la temporada 2016-17

Data d'obertura: 24 de novembre de 2016
Data d'obertura: 1 de maig de 2017
Nombre de dies d'esquí: 159
Nombre de nits d'Esquí Nocturn: 25
Nombre d'esquiadors: més de 400.000, que representa un increment del 20% en relació a la temporada 2015-16
Número d'Abonaments de Temporada en diferents modalitats: més de 6.000
Nombre d'esquiadors d'Esquí Nocturn: 30.000
Nombre de curses: 28
Nombre d'esdeveniments: 11
Núm. passatgers en el telecadira desembragable TGV de 6 places: més de 800.000 esquiadors
Neu total acumulada: 306 cm, a Cap del Bosc-2150 m
Temperatura mínima absoluta de la temporada a La Tosa (2478 m alt. ): -19,00ºC
Temperatura mínima absoluta de la temporada a Cap del Bosc (2150 m alt.): -15,80ºC
Temperatura mínima absoluta de la temporada a Pla de Masella (1600 m alt.): -11,60ºC


Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


34%


7%


59%

58 vots