Notícia

Les inversions al Pas de la Casa aturades per la falta d'acord entre Encamp i Saetde

Les inversions al Pas de la Casa aturades per la falta d'acord entre Encamp i Saetde
Les inversions al Pas de la Casa aturades per la falta d'acord entre Encamp i Saetde
L'acord d'intencions signat a finals del 2015 entre Saetde (la societat de Grandvalira propietària de Pas de la Casa-Grau Roig) i el Comú d'Encamp, tenia per objectiu de perllongar la concessió de l'estació a canvi d'un paquet d'inversions a l'estació d'esquí i al nucli urbà del Pas de la Casa. Però de moment tot ha quedat en això, un acord d'intencions que no s'ha convertit en un conveni oficial que aconsegueixi desbloquejar la situació.

Segons informa avui el digital Lugaresdenieve.com, el cònsol d'Encamp, Jordi Torres, va instar fa dues setmanes a l'accionista majoritari de l'empresa que gestiona l'estació d'esquí del Pas de la Casa-Grau Roig (Saetde), Joan Viladomat, a desbloquejar la situació. Sembla que tot està pendent de saber què diu un informe jurídic que ha d'emetre el gabinet d'advocats de Saetde. Un informe que de moment no arriba.

Què diu l'acord d'intencions?

L'acord d'intencions signat a finals del 2015, entre el comú d'Encamp i Saetde, preveu allargar la concessió dels terrenys on es troba l'estació de Pas de la Casa Grau Roig fins al 2065. A canvi Saetde haurà d'implementar unes inversions properes als 27 milions d'euros en dues fases, la primera de les quals, d'aproximadament el 50% del pressupostat, hauria de concloure el 2018 i té per objectiu el Pas de la Casa. A la segona fase es podrà millorar l'accés al Cubil i la connexió entre la zona del Funicamp i Soldeu i el Tarter.

I un segon problema, el polític i legal

A banda, però, de l'informe jurídic pendent dels advocats de Saetde, també hi ha un condicionant legal i polític que està aturant els acords definitius. La concessió actual acaba el 2020 i legalment un allargament de la concessió fins al 2065 s'hauria de fer per mitjà d'un concurs públic. Així ho diu la llei actual vigent al Principat d'Andorra. I l'oposició del govern local d'Encamp hauria amenaçat d'arribar als tribunals si no es té present aquest aspecte legal. Això ha generat dubtes a l'hora de prendre una decisió sobre l'acord, ja que si el cas arriba als tribunals a instàncies de l'oposició del Comú d'Encamp, les inversions condicionades a l'acord quedaran, d'entrada, aturades fins a saber que dictaminen els tribunals. I això no interessa a cap de les parts.

De moment el primer entrebanc, el de l'informe pendent dels advocats de Saetde, podria resoldre's en les setmanes vinents, potser en un parell de mesos. I un cop aclarida la posició oficial i legal de Saetde tot apunta al fet que el problema legal i polític per al nou acord també es començaria a moure en funció de la conclusió del primer. De moment, doncs, una mica de paciència, i tot sigui pel bé d'un acord que beneficiï a totes les parts implicades.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny