Notícia

Viladomat recorre contra la construcció de la plataforma esquiable a Soldeu

El Govern andorrà va declarar el projecte d'interès nacional arran de la celebració de les finals de la Copa del Món d'esquí de 2019

Grandvalira,Soldeu,El Tarter
La plataforma hauria de permetre un allargament de la pista Avet en la seva cota baixa Autor/a: Diaridelaneu.cat
Segons acaba d'informar Andorra Difusió, l'accionista majoritari de SAETDE ha presentat un recurs contra la construcció d'una plataforma esquiable a Soldeu. El Govern andorrà va declarar el projecte d'interès nacional arran de la celebració de les proves finals de la Copa del Món d'esquí previstes pel febrer de 2019. Joan Viladomat considera que la llei no reconeix el criteri esportiu com a base per declarar un projecte d'interès nacional.


El Govern, a petició del comú de Canillo, ha declarat projecte d'interès nacional la construcció d'una plataforma esquiable al peu de la pista Avet de l'estació Soldeu-el Tarter, que el febrer del 2019 acollirà les finals de la Copa del Món d'esquí. L'executiu considera que la celebració de competicions esportives d'alt nivell forma part dels objectius d'interès públic general previstes per la llei.

Un criteri que no comparteix l'accionista majoritari de SAETDE, la societat que explota l'estació de Pas de la Casa-Grau Roig. Per aquest motiu Joan Viladomat ha presentat un recurs administratiu contra la declaració d'interès nacional. El parer de de l'accionista majoritari de SAETDE és que les instal·lacions esportives no es poden emmarcar com a serveis de caràcter educatiu i cultural.

Viladomat també argumenta que la FIS tan sols demana més amplada a l'arribada de la pista i no una plataforma ni un aparcament, construccions que sí preveu el projecte aprovat pel Govern.

El comú de Canillo té previst delegar la construcció del projecte a ENSISA, la societat que gestiona les pistes de Soldeu-el Tarter.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny