Notícia

Comptadors a zero pels Jocs d'hivern a Barcelona-Pirineus. Constituïda la taula de treball.

Avui s’ha constituït la Taula de treball per a la candidatura Barcelona-Pirineus, que ha encarregat un estudi d’oportunitats a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern

Fotografia de famía al final de la reunió de la Taula de treball per a la candidatura Barcelona-Pirineus
Fotografia de famía al final de la reunió de la Taula de treball per a la candidatura Barcelona-Pirineus Autor/a: Gencat
Aquest matí s’ha constituït al Palau de la Generalitat la Taula de treball per a la candidatura Barcelona-Pirineus, amb una primera reunió presidida per la consellera de la Presidència, Neus Munté.
 
La reunió, d’àmplia convocatòria, ha congregat representants de les institucions, del món local, del sector esportiu i empreses, i en ella s’ha decidit l’encàrrec de realització d’un estudi d’oportunitats a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i s’ha nomenat Maite Fandos coordinadora institucional.
 
En la seva intervenció de benvinguda, la consellera de la Presidència ha expressat la “la voluntat manifesta de diàleg i treball conjunt”, per tal d’analitzar una oportunitat que, a priori, “entenem positiva per a la ciutat de Barcelona, per a tot el Pirineu i per al conjunt del país”. “Un projecte de país en el qual el territori, sobretot el Pirineu, hi teniu molt a dir i molt a aportar” ha insistit.
 
Tal com ha exposat la consellera, un cop estudiades les conclusions de la Comissió d’Estudi de la Candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern de Barcelona-Pirineus, que es van presentar públicament el passat dia 15 de març a l’Ajuntament de Barcelona, des del Govern “pensem que la voluntat i il·lusió d’organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern, segueixen tenint vigència, futur i possibilitats”.
 
Munté ha recordat que enguany es commemoren els 25 anys de la celebració dels Jocs Olímpics d’estiu a Barcelona, “un somni que es gestava a Catalunya des de la candidatura de 1924 o la de 1936, avortada per la Guerra Civil” i ha destacat que “la culminació del somni va ser possible gràcies a la implicació de tothom en un objectiu il·lusionant i compartit”, fent paral·lelisme amb aquesta nova oportunitat. “És essencial la disposició de tots a sumar esforços i avançar en la redacció dels treballs que s’escaiguin per poder decidir amb tota la informació necessària si fem el pas o no d’optar a l’organització d’uns Jocs d’Hivern” ha afirmat.
 
Segons la consellera, “aquella experiència olímpica del 92 va suposar la transformació de Barcelona i de Catalunya i la manera de veure’ns des de la resta del món” i ha afirmat que “és aquella  experiència que ens porta a apostar per aquesta nova oportunitat que suposaria  la possibilitat de presentar una candidatura per organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern en el nostre país”.
 
“És des d’aquesta convicció que prenem el testimoni que ens entrega l’Ajuntament de Barcelona” ha afirmat Neus Munté. Els treballs que es realitzaran serviran per “poder prendre la decisió definitiva de tirar endavant una candidatura guanyadora que ens ajudi, a través d’un esdeveniment esportiu de referència, a vertebrar el Pirineu Català amb la capital del país i a projectar-nos novament al món a través del moviment olímpic internacional” ha reblat la consellera.
 
En el transcurs de la reunió, David Escudé, comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha exposat les conclusions de la comissió d’estudi i Gerard Figueras, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, ha presentat la proposta de creació i funcionament de la Taula de treball per a la candidatura Barcelona-Pirineus.
 
Figueras ha destacat que “l’elaboració de l’estudi no parteix de zero, perquè hi ha molta i molt bona feina feta”, però ha afirmat que “volem filar encara  més prim per prendre una decisió ferma i consensuada”. Segons el secretari general de l’Esport, “pot ser una gran oportunitat per millorar el país a través de l’esport”.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny