Notícia

El conflicte de la plataforma de Soldeu pot acabar afectant el futur de Nevasa i Grandvalira

Les informacions que publiquen alguns mitjans de comunicació andorrans així ho insinuen.

El conflicte de la plataforma de Soldeu pot acabar afectant el futur de Nevasa i Grandvalira
El conflicte de la plataforma de Soldeu pot acabar afectant el futur de Nevasa i Grandvalira Autor/a: Grandvalira
El conflicte per la plataforma de Soldeu podria tenir més conseqüències de les que semblava en un principi. Aquesta estructura, que ha de permetre un allargament artificial  de la pista Avet, podria estar posant en risc la continuïtat de l'actual domini de Grandvalira. Així es desprèn de les informacions que des de fa un parell de dies estan publicant els mitjans de comunicació andorrans.

Ahir el cònsol major del Comú d'Encamp, Jordi Torres, va manifestar que "no seria positiu" que, arran del conflicte creat pel recurs de Joan Viladomat contra la plataforma esquiable, la societat Nevasa (que gestiona Grandvalira) es trenqués i per això ha manifestat que esperen que "no passi".

El cònsol, en declaracions recollides per l'agència andorrana de notícies, (Ana.ad/Ara.ad), va posar en relleu que una declaració d'interès públic cal que estigui justificada de manera "coherent i ben feta", motiu pel qual si realment ha estat així ho veuen de bon ull, ja que del contrari se li hauria d'acabar "donant la raó" a Viladomat.

Un altre dels mitjans que se'n fa ressó és Altaveu Digital. Segons aquest mitjà no és la primera vegada que els dos socis de Nevasa, la denominació mercantil de Grandvalira, tensionen la relació. El fet que la família Viladomat, que ostenta la majoria de les accions de Saetde (Pas de la Casa - Grau Roig), hagi recorregut contra la declaració d’interès nacional del projecte pot acabar portant al trencament entre l’esmentada Saetde i Ensisa (Soldeu-El Tarter). Fins i tot va més enllà i afirma que fonts properes tant al comú de Canillo com a la societat que ostenta la gestió del Pas de la Casa i Grau Roig han reconegut que “probablement” la situació derivada del projecte de la plataforma comportarà un esclat de difícil marxa enrere. 
 

Segons aquest mitjà digital darrere la decisió de la declaració d'interès públic, avalada pel Govern andorrà, hi hauria un possible tracte de favor a un grup empresarial andorrà, el Grup Calbó. Els Viladomat entenen que una part dels terrenys on es pretén bastir la passarel·la haurien acabat ‘en mans’ d'aquest grup empresarial "a través d’uns suposats tripijocs", segons escriu literalment aquest mitjà que, a la vegada, també implicarien els Viladomat, la família Salvans i Ensisa.

En el fons sembla ser que la qüestió va més enllà de la plataforma en sí mateix i darrere el problema s'hi entreveuen conflictes per la propietat dels terrenys on s'ha d'ubicar la plataforma d'una banda, però també, pel fet que per altra banda la nova entrada per aquest punt de Soldeu faria decantar definitivament la balança del nombre d'esquiadors que entrarien pel sector Soldeu-El Tarter, o sigui, Ensisa. I aquest és un tema que afectaria els beneficis de Nevasa, de Grandvalira, que van en funció dels forfets que es vénen segons el punt d’accés d’esquiadors al domini. I encara més: segons Altaveu Digital a Saetde cada vegada miren amb més bons ulls recuperar el vell projecte fallit de Porta i la possible unió final amb Porté.

De moment tot apunta que l’esmentada declaració acabarà davant els tribunals. Vist el recurs de Viladomat i la polseguera que està sorgint a l’entorn de la plataforma, a Andorra es comencen a mirar el conflicte amb preocupació. La propera reunió del consell d’administració de Nevasa, que s’ha de celebrar en breu, es preveu d’allò més calenta.


D'Ana.ad - Ara.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny
giny