Notícia

Les estacions dels Andes centrals reben la primera gran nevada de la temporada

Entre divendres i dissabte a la matinada a les estacions xilenes hi van precipitar més de 50 cm

El Colorado
Imatge d'ahir a El Colorado. Les màquines ja van trepitjar alguins sectors de l'estació. Autor/a: El Colorado
Les estacions dels Andes centrals de Xile van rebre la matinada de dissabte la primera gran nevada de la temporada. La primera gran pertorbació va ser generosa amb les estacions xilenes, al vessant oest dels Andes, mentre que al vessant est, Argentina, amb prou feina hi va descarregar.

El gruix de neu ha superat els 50 cm però, tot i que possiblement es podrien obrir algunes pistes, de moment cap d'elles ha anunciat data d'obertura. El cert és que encara és aviat per arriscar-se a obrir pistes i instal·lacions, ja que les dates d'obertura més habituals són a l'entorn de la primera setmana de juny.

Possiblement part de la neu que va caure ahir s'acabi fonent a les cotes baixes en els propers dies. Cap de les tres estacions metropolitanes, La Parva, El Colorado i Valle Nevado ha donat data d'obertura, ni tampoc Portillo, ubicada més al nord, que també va rebre una nevada de gruix similar. De moment, això sí, han començat a trepitjar algunes pistes per deixar la neu més compactada amb l'esperança de que pugui esdevenir la primera capa de base de la temporada.

Al vessant est del tram central dels Andes, Argentina, també hi ha arribat la pertorbació, però ho ha fet amb molta menys intensitat. A l'estació de Penitentes amb prou feina va llevar-se ahir emblanquinada. També al vessant de llevant però més al sud, a Las Leñas, no han donat dades. De moment l'única que s'atreveix a avançar dates d'obertura és Penitentes, que via xarxes socials ha donat per bona la data del dissabte 10 de juny. Si hi ha neu, clar.

Al tram dels Andes més al sud, coneguts com zona Volcans i Patagonia, la pertorbació no hi va arribar.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny