Notícia

La poca inversió del Govern andorrà al Pas de la Casa podria ser un dels motius del recurs de Viladomat a la plataforma

Les declaracions fetes per Antoni Martí, cap del govern andorrà, així ho deixen entreveure

La poca inversió del Govern andorrà al Pas de la Casa podria ser el motiu del recurs de Viladomat a la plataforma
La poca inversió del Govern andorrà al Pas de la Casa podria ser el motiu del recurs de Viladomat a la plataforma
Van apareixent nous detalls i noves informacions que expliquen millor els motius pels quals Joan Viladomat hauria presentat recurs contra la declaració d'interès general de la plataforma esquiable de Soldeu. Així ho deixen entreveure les declaracions fetes pel cap de l'executiu a diferents mitjans de comunicació andorrans. El cap de Govern considera que el projecte de la plataforma esquiable a Soldeu és bo no només per a Grandvalira, sinó també per al poble i per a Andorra en general. Un dels motius de fons que haurien dut Viladomat a presentar-lo seria el de cridar l'atenció sobre la manca d'inversió pública al sector del Pas de la Casa en benefici de l'estació de Soldeu-El Tarter. 


"Més enllà d'estar enfadat, com a cap de Govern ho he d'assumir tot i mirar de convèncer que sobre el que és beneficiós per la ciutadania en general". Aquestes han estat les paraules de Toni Martí durant la seva visita a Engolasters, i reproduïdes per l'Agència de Notícies d'Andorra (ANA) en relació a les diferents plataformes i contraris que estan sorgint les darreres setmanes per projectes en curs. Projectes com l'heliport nacional, la subestació elèctrica que FEDA ha de construir a l'Aldosa o la plataforma esquiable de Soldeu. En aquest darrer cas, és el director general de Saetde, Joan Viladomat, qui ha presentat un recurs contra la declaració d'interès nacional per part del Govern.

Martí ha plantejat que la gent "té dret a discrepar" però també els ha recordat que, quan es governa, "s'ha de fer per l'interès general", copsant l'opinió de la majoria. En aquest sentit, ha plantejat que "ningú discuteix que s'ha de fer l'heliport, com ningú discuteix que hi ha d'haver estacions transformadores d'energia", però a la vegada "tothom legítimament pensa que hi ha d'altres emplaçaments millors".

La feina de l'executiu en aquestes controvèrsies és donar arguments a cadascuna de les plataformes, ha defensat Martí, "ser pedagògics i transparents per fer veure que les decisions no s'han pres per caprici".

En el cas del recurs de Viladomat, l'empresari s'havia queixat que, mentre es fan obres com les de Soldeu, es desatén el Pas de la Casa. "No comparteixo el que diu", tot recordant-li que abans del projecte de la plataforma, "i ningú ens ho va demanar", s'han fet obres d'embelliment al Pas de la Casa i a l'entrada a Andorra des de França.

També pel que fa al recurs de Viladomat, el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha manifestat aquest dilluns que "no entenem massa com un soci de Grandvalira s'oposa a una millora de l'estació en general".

Torres també ha afegit que "ningú pot permetre" que perilli la marca Grandvalira, que ha estat "molt important" per al país i "no s'hauria d'arribar al punt" que pugui desaparèixer.

El titular d'Ordenament Territorial ha posat en relleu que la demanda de declaració d'interès general ve motivada des del comú de Canillo i que en la petició es destaquen els requisits del projecte en base a les demandes de la FIS. En aquest sentit, ha destacat que els treballs han d'anar encaminats en "donar seguretat a la pista de l’Avet" i també en habilitar espais per als serveis.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny