Notícia

Masella projecta una nova instal·lació a la Tosa

El nou giny mecànic tindria sortida a l’aparcament de Coma Oriola i l’arribada a prop de les antenes de telecomunicacions de la Tosa

Masella
Simulació en traç taronja del nou giny mecànic sobre el plànol de pistes de la Masella Autor/a: Diaridelaneu.cat
Tramitar els permisos per a la instal·lació d'un nou remuntador no és tasca fàcil ni ràpida, i sinó que els ho demanin a Masella. Aquesta estació té en projecte la instal·lació d'un nou remuntador al sector de Coma Oriola i els tràmits per fer-ho possible ja han començat. Ara és qüestió de temps, potser setmanes, potser anys, perquè els permisos que han de gestionar diferents administracions implicades arribin. Cal recordar que el projecte de l'enllumenat de pistes, posat en marxa fa tres temporades al sector del Pla de Masella, es va allargar gairebé 6 anys.

Es tracta d'un dels 21 projectes ja reflectits en el Pla Director Urbanístic (PDU) de les estacions d'esquí de La Molina (10)  i Masella (11), cadascuna de les quals té presentades 10 reformes importants per a desenvolupar en els propers anys. Si s'aprova el PDU tal i com està projectat, és clar.

És molt possible, però, que abans de rebre els permisos d'aquesta nova instal·lació encara arribin primer els del giny que també es projecta instal·lar al sector del Coll de la Mola, i dels que a Diaridelaneu.cat en vam parlar fa unes poques setmanes.

La diferència en la tramitació i els terminis d'implementació a l'hora de tramitar els permisos entre una instal·lació i altra, sembla que es determinen en funció de la proximitat a la zona perifèrica del Parc Natura del Cadí Moixeró. I com és lògic en el sector de Coma Oriola la proximitat és un factor que no es dóna al Coll de la Mola.

El cas és que el nou giny mecànic, del que no s'ha avançat si és telecabina o telecadira, unirà la base de Coma Oriola i el cim de la Tosa, i tindrà una orientació nord-oest. Aquesta orientació es considera, per part de la direcció de l'estació, estratègica per a situacions de temporal de nord, ja que el giny quedarà més protegit que no pas el telecadira Jumbo Tosa. La nova instal·lació està projectada per sobre les actuals pistes de La Cometa, Isards i el Tub.

El director de Masella, Xavier Nolla, va avançar el projecte d'aquestes noves instal·lacions fa unes setmanes en una entrevista a Catalunya Ràdio. Per al director de l'estació el desitjable seria que els permisos arribessin ben aviat i així començar les obres perquè alguna de les instal·lacions es pogués posar en marxa la temporada vinent. Seria una molt bona notícia per celebrar els 50 anys que Masella complirà la temporada 2017-18. Si fos així és evident que veurem moviments a Masella aquest estiu. Ganes no ens en faltaran, i paciència tampoc.

Comentaris

  • Home, de projectes ja en tenen per ampliar àrees, però si per obrir un remuntador en una àrea ja "humanitzada" tarden 1 any de temps per obrir i tenir permisos, per a les noves àrees tardaran 4 vegades més i potser em quedo curt

  • No em sembla bona idea massificar encara més la tossa. Per sort ara encara es pot esquiar mitjanament bé. Haurien de reservar els diners per obrir noves àrees i no per massificar les àrees existents.

5-10-20-tots
1
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny