Notícia

La Val d'Aran s'integrarà a la nova candidatura Barcelona-Pirineus

Les condicions que imposava el COI sembla que han canviat i ara permeten dispersió de les subseus i més distància entre elles

Era Baishada,Baqueira Beret,Stadium,Estadi,Beret
La Val d'Aran s'integrarà a la nova candidatura Barcelona-Pirineus Autor/a: Era Baishada
Fa uns dies es va celebrar a Barcelona una reunió impulsada per la Generalitat de Catalunya per arrencar de nou amb el projecte de candidatura per als jocs d'hivern a Barcelona i al Pirineu. A la trobada institucional, liderada per la consellera de la Presidència Neus Munté, hi van assistir el síndic d'Aran, Carlos Barrera, i el vice-síndic d'Aran i conseller d'Esports, LuisCarlos Medina. Oficialment ja han manifestat la implicació de la Val d'Aran en la Candidatura, després que les condicions que imposava el COI sembla que han canviat. Us ho expliquem.


El síndic d'Aran, Carlos Barrera, i el vice-síndic i conselhèr d'Esports, LuisCarlos Medina, van assistir a la reunió de la Taula de treball per a la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus convocada el passat 12 de maig al Palau de la Generalitat de Catalunya. En aquesta s'hi van presentar les conclusions de la Comissió d'Estudi creada per a aquest efecte per part de l'Ajuntament de Barcelona.

També s'hi va acordar la creació d'una Taula de treball per a la candidatura i un estudi d'oportunitats per al Pirineu, que liderarà la Secretaria General de l’Esport i que comptarà amb el suport i redacció del mateix per part de la Federació Catalana d'Esports d'hivern.

Sembla ser que els requeriments del COI (Comitè Olímpic Internacional) per permetre la dispersió de seus en una candidatura han canviat. Si en el seu moment, ara fa 8 anys, es demanava la màxima concentració possible i proximitat entre els estadis o sub-seus de competició per acollir uns jocs olímpics, fet pel qual van motivar l'exclusió de la Val d'Aran, del Pallars i de l'Alta Ribagorça per motius de distància, això ara hauria canviat. Així s'intrepreta dels resultats de la trobada del 12 de maig, fet que ara sí que permet incorporar a les estacions d'esquí d'aquestes comarques, segons informa el mateix Govèrn d'Aran en el seu portal institucional.

Davant els nous requisits el síndic d'Aran ha manifestat el seu suport al nou projecte i ha demanat la incorporació a la Taula de treball i de l'Estudi d'oportunitats a representants del ConselhGenerau d'Aran.

Una oportunitat per millorar infraestructures

Segons informa el Govèrn d'Aran a mesura que s'avanci en les reunions de treball i d'estudi també s'incorporaran les aportacions que puguin fer els Ajuntaments de la Val d'Aran. Per al govern els jocs d'hivern haurien de servir com una oportunitat per millorar i projectar les instal·lacions d'esports d'hivern araneses, com ara l'estació d'esquí de Baqueira i el Palau de Gel per una banda i les infraestructures de comunicació viàries per l'altra.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Opinions

Més opinions


Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny