Notícia

Nou teleesquí als Orris d'Arcalís

Més canons i un nou teleesquí són les dues grans inversions previstes per a l'hivern vinent i tindran un cost total de 450.000 euros

Es Orris,Arcalis,Vallnord
El nou teleesquí s'ubicarà a tocar de la pista d'Els Orris d'Arcalís Autor/a: Diaridelaneu.cat
Les primeres inversions incloses dins el pla director d'Arcalís seran una realitat aquesta propera temporada d'hivern. Tal com ha explicat el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, durant el consell de comú celebrat aquest dijous al migdia, a l'estiu començaran les obres de construcció d'un nou teleesquí a la zona de la Coma, concretament als Orris. Està pensat sobretot per a debutants, ha explicat el cònsol, i  "donarà més marge" per a aquests esquiadors en dies en què a la part baixa de l'estació hi hagi poca neu o faci mal temps.

El teleesquí costarà al voltant de 250.000 euros d'un total de 450.000 euros d'inversió que es farà a Arcalís per a la temporada vinent. L'altra gran partida es destinarà a millorar la innivació artificial amb la renovació de canons, segons ha informat Mortés.

Pel que fa al projecte que ha de ser una realitat l'hivern 2018-19, el telecadira que unirà l'Hortell amb la Coma, el cònsol ha informat que s'està en fase de "prospecció". Hi ha impreses interessades en participar al model de 'project finance' (inversió inicial privada i retorn un cop comenci a funcionar), del sector de la construcció d'aquests ginys, i també de "bancs del país".

A banda del pla director, Mortés no ha tancat la porta a possibles inversors privats que vulguin entrar a la societat. "Sempre hi ha gent interessada i els donarem la informació necessària si volen invertir a Secnoa", ha assegurat.

D'ANA.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny