Notícia

FGC invertirà a Espot i Port Ainé més de 2 milions d’euros

S'augmenta un 36% les inversions previstes, entre les quals trepitjaneus i millores en la producció de neu

Enric Tico,Grup FGC,comissio assessora,Pallars
Enric Ticó va presidir dijous passat, 25 de maig, la Comissió Assessora del Pallars Autor/a: FGC
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, va presidir dijous passat, 25 de maig,  la Comissió Assessora del Pallars per fer seguiment dels objectius fixats a les estacions del Pallars així com consensuar amb els membres de la comissió les estratègies a seguir de cara als propers mesos.
 
Pel que fa al Pla Estratègic a seguir durant l’any 2017, les inversions previstes a Espot i Port Ainé sumen un total de 2.330.000€, el que suposa un increment del 36% respecte a la inversió de l’any 2016, destinada principalment a remuntadors, edificis, energia i instal·lacions, màquines trepitjaneus, pistes i producció de neu, entre d’altres.
 
A aquestes actuacions cal afegir les previsions d’inversió al Pallars en l’àmbit de la línia de tren Lleida-La Pobla d’FGC. L’any 2017 es destinaran 115.000€ en edificis i estacions, 85.000€ en talussos i vessants, 10.000€ en túnels i 100.000 € en actuacions en via. Pel que fa a la carretera d’accés a Port Ainé, hi ha prevista una inversió de 400.000€ en tasques de manteniment i estabilització de talusos.
 
D’aquesta manera, Ferrocarrils té previst invertir l’any 2017 en el Pallars, tant en l’ambit de Turisme i Muntanya com de la línia de tren de Lleida-La Pobla, més de 3.000.000 d’euros.
 
La reunió ha servit per fer balanç dels resultats de la temporada d’hivern 2016/17 a les estacions del Pallars. Els visitants han augmentat un 3,32% respecte a la temporada anterior. Les condicions meteorològiques favorables per a la producció de neu artificial a principis de temporada i les posteriors nevades han permès tenir les estacions en bones condicions des de l’inici de temporada i pràcticament amb el 100% del domini esquiable obert fins a Setmana Santa, convertint-se en la millor de les darreres sis temporades.

Impuls als sistemes d’e-commerce
 
Ferrocarrils ha dedicat una part de la comissió a presentar les novetats en els sistemes de venda i accés a les estacions amb un clar impuls per la comercialització a través dels sistemes d’e-commerce. Concretament, a les estacions del Pallars aquesta temporada s’han arribat a triplicar en el cas d’Espot, i a duplicar en el cas de Port Ainé, les operacions de venda de forfets, lloguers i activitats, sobre la plataforma on-line, respecte de la temporada anterior.
 
Aquesta aposta clara per la comercialització directa, mitjançant plataformes on-line, també porta a adaptar els sistemes de venda i control d’accés a les estacions, per facilitar l’ús dels clients. En aquesta línia s’està treballant per a la implantació, la propera temporada 18-19, d’un sistema de “mans lliures” a totes les estacions del grup. Aquesta tecnologia suposarà la utilització d’un forfet sobre targeta xip, el que millorarà les condicions d’ús dels clients, que podran comprar on-line el seu forfet i accedir directament a pistes sense passar per les taquilles, a l’hora que es reduirà també el temps d’accés als remuntadors, ja que el control d’accés passarà a ser automàtic.
 
Per complementar les actuacions, també s’instal·laran màquines automàtiques que expendran aquest tipus de forfets, per aquells casos que el client no disposava inicialment de la targeta xip, el que evitarà de nou, haver de passar per taquilles.
 
El 15 de juny es presenta la temporada d’estiu
 
Durant la reunió els representants del territori també han pogut conèixer les línies de treball de Ferrocarrils per a la temporada d’estiu, que es presentarà el proper 15 de juny. Entre els punts forts d’aquesta temporada destaca el Centre Trail Running dels Pirineus, amb més de 120km de rutes senyalitzades; la Corona del Pallars, repte de 150km amb bicicleta de carretera i amb 4.500 m de desnivell positiu amb sortida a l’Sport Center i arribada a la cota 2000 de Port Ainé; i la Cronoescalada de Port Ainé, de 19km amb bicicleta de carretera a Port Ainé des de l’encreuament de la carretera general fins a l’hotel. Pel que a l’Hotel Port Ainé 2000 i al Parc Lúdic romandran oberts juliol i agost.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny