Notícia

“En un salto”, el llibre d’Àngel Joaniquet que recorda els salts d’esquí a La Molina

En un salto,Angel Joaniquet,La Molina
“En un salto”, el llibre d’Àngel Joaniquet que recorda els salts d’esquí a La Molina
Els salts d’esquí ja són història a La Molina. L’estació ceretana va acollir aquest esport fins a l’any 1996, en què s’hi van celebrar els darrers campionats i salts. El cert és que als anys vuitanta hi havia un grup de saltadors que tenien a La Molina el seu camp d’entrenaments, i entre aquests l’Àngel Joaniquet.

Han passat 20 anys i els trampolins de la Molina comencen a veure’s com uns ferros vells dels quals cada vegada menys esquiadors saben de la història que s’amaga darrere seu. Per sort el llibre publicat ajudarà a mantenir viva la història d’aquest esport que, fins i tot, va enviar a competir saltadors en Copes del Món, Mundials i Jocs Olímpics. Sona impossible, oi?

Angel Joaniquet Tamburini (Barcelona 1962) relata en el seu llibre, de forma amena i en certa manera irònica, vivències de quan era saltador d’esquí, centrades majoritàriament en els anys 70 i 80. Hi explica anècdotes, aventures, disgustos, alegries i, fins i tot, la participació olímpica en uns jocs. Ens recorda els eterns i esgotadors viatges en tren i autobús, portant a sobre els esquís de 2,40 metres, tota una nosa, o com, quan anaven a l’estranger, la tècnica esportiva dels saltadors de La Molina va ser motiu de mofa per part d’un altre saltador.

La seva carrera esportiva en els salts va abastar des de 1972-1973 fins a 1986. Va participar en Campionats d’Espanya i Catalunya infantils, juvenils i sènior. També en el campionat d’Europa infantil i com a júnior i sènior en Campionats del Món, la Copa d’Europa i la Copa del Món. Com a premi final, va aconseguir un passaport a l’Olimpíada de Sarajevo 1984, una experiència que ens explica amb certa resignació pels resultats obtinguts.

També va participar en dues ocasions (1979-80 i 1980-81) en el llegendari Torneig dels Quatre Trampolins. El seu record personal van ser 99 metres a Seefeld (AUT) i l’oficial 95 metres a Sapporo, tots dos a la temporada 83-84.

El llibre sorprèn per la quantitat de fotos que conté, 90, si bé comenta Angel que de seves saltant n'hi ha poquíssimes, doncs ell feia fotos, però poques vegades se les feien a ell saltant. Al llarg de les seves pàgines hi trobareu 20 codis QR i mentre aquestes llegint, pots fàcilment accedir a informació que aquestes llegint a través de webs o el mateix youtube.

Actualment Joaniquet, ja amb 54 anys, comenta per a Eurosport algunes proves dels Quatre Trampolins.

En venda via Amazon.

Informació facilitada per Àngel Joaniquet via ElPeriodico.cat i Nevasport.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


68%


11%


11%


11%

28 vots