Notícia

Les finals OPA Alpen Club d'esquí de fons s'organitzaran a Baqueira Beret

Es disputaran del 16 al 18 de març 2018 al circuit d'esquí de fons de Beret

Marxa Beret
Les finals OPA Alpen Club d'esquí de fons s'organitzaran a Baqueira Beret. Imatge d'arxiu 37a Marxa Beret. Autor/a: Baqueira
Bones notícies per la Val d'Aran i l'esquí de fons. L'estació d'esquí de Baqueira Beret ja té confirmada l'organització d'un gran esdeveniment per al proper hivern. El mateix congrés de la FIS que ha confirmat l'organització de la Copa d'Europa d'esquí femení a La Molina també ha confirmat que les finals OPA Alpen Club se celebraran a Beret.

El congrés s'ha celebrat a la ciutat eslovena de Portoroz del 25 al 28 de maig i ha acollit a uns 800 delegats de tot el món, entre els quals els delegats de la RFEDI.

Finals OPA Alpen Club a Baqueira

Les finals OPA (Alpen Cup) FIS d'esquí de fons es disputaran del 16 al 18 de març 2018 a Baqueira Beret. Les homologacions del circuit de fons de Beret impulsada per l'actual Junta Directiva de la RFEDI han començat ja a donar els seus fruits amb aquesta prova del màxim nivell continental. El dia 16 se celebrarà el Sprint en estil lliure d'1,4 i 1,6 km i el dia 17 en clàssic i sortida en massa els 5, 10 i 15 km, segons categories. El 18 sortida per a discapacitats en estil lliure per cobrir distàncies de 10 a 15 km, segons categories.

L'estació de la Vall d'Aran és coneguda per organitzar la cursa popular d'esquí de fons més multitudinària d'Espanya: la Marxa Beret. Aquesta, que l'hivern que disputarà ja la 39a edició, ha estat escenari de proves FIS importants com el cap de setmana del 6 i 7 de febrer de 2016, que va ser els Campionats d'Europa del circuit de marxes de llarga distància FIS, Euroloppet. La temporada passada, el diumenge 5 de febrer de 2017 clàssica Marxa Beret va formar part del calendari del Circuit de Llargues Distàncies Populars de la Federació Internacional d'Esquí (ML) i que per primera vegada va entrar a formar part de la Copa Espanya d'esquí de fons del calendari de la RFEDI. L'OPA de 2018 serà independent de la Marxa Beret però sens dubte els deu la seva existència a aquesta clàssica aranesa.

Copa d'Europa d'esquí alpí femení en la modalitat de gegant

Pel que fa a l'estació d'esquí de La Molina, propietat del Grup FGC, la temporada que 2017-18, serà de nou l'escenari de la Copa d'Europa d'esquí alpí femení en la modalitat de gegant (GS) els dies 8 i 9 de març del 2018. Més informació clicant aquí.

Mundials Sierra Nevada 2017, un gran èxit

Per la seva banda, l'equip d'organització, amb María José López -consejera delegada de Cetursa Serra Nevada- al capdavant, va desgranar davant la FIS els beneficis dels Mundials de Freestyle Ski i Snowboard a l'estació andalusa. De les 9.000 places hoteleres que es tenia previst que s'ocuparien es va arribar a les 12.500 causa de la dimensió més gran, esportiva i com a espectacle, de l'esdeveniment. La gran difusió dels Mundials i l'atractiu de la seva oferta va redundar clarament en un dels mesos de març de la història de l'estació amb major percentatge d'ocupació en els hotels i en un nombre de forfets facturats que va sobrepassar clarament les 120.000 unitats, superant àmpliament els anys precedents.

Pel que fa al patrocini es va destacar que, gràcies a l'empenta que van rebre els esports d'hivern combinada amb la declaració d'Esdeveniment d'Especial Interès, marques com Movistar, Loteries, Sant Miquel o Audi van apostar pels campionats de Sierra Nevada. L'esdeveniment, a més de deixar com a llegat unes instal·lacions punteres per al freestyle, ha permès centrar recursos de la RFEDI en la preparació d'esportistes d'snowboard i freeski reforçant el programa d'entrenaments i competicions de manera històrica en aquestes últimes dues temporades. Igualment la RFEDI ha arribat a un acord amb la Federació Italiana per compartir logística d'entrenaments, especialment pensant en reforçar les condicions d'entrenaments de l'equip d'alpí de noies.

Van emetre l'esdeveniment 29 canals nacionals que ostentaven els drets de l'esdeveniment per al seu país. A més d'Eurosport per a Europa i Àsia, Discovery i Telefónica per a Centre i Sud-amèrica i SNTVa nivell mundial aconseguint una cobertura (dades provisionals) de més de 470 h d'emissions i una audiència propera als 50 milions de persones (aquestes xifres augmentaran amb el tancament final de l'estudi de mitjans del que encara s'està realitzant a països com la Xina, països Baixos, Finlàndia o Polònia, entre d'altres).

Convenis a favor de l'esquí de base

El congrés de la FIS, a més, ha estat l'escenari perfecte per tancar acords de col·laboració entre les diferents federacions que han participat a la cita. De fet, la RFEDI ha aprofitat la conjuntura per renovar, una temporada més, dos convenis de col·laboració que va signar la temporada 2016/17: amb Xile i l'Argentina per una part i amb França i Andorra d'altra banda.

Gràcies a aquesta iniciativa, les esmentades Federacions Nacionals acorden, un any més, promoure (més enllà de les fronteres) la pràctica de l'esquí i les seves activitats assimilades en totes les seves modalitats. Al seu torn, es fa possible la participació dels esportistes afiliats a aquestes federacions a les competicions inscrites en els seus respectius calendaris. D'aquesta manera, es crea un "espai" d'intercanvi d'experiències i d'informació en l'àmbit global, compartint els mitjans i les tècniques del coneixement.

Pel que fa als compromisos que s'adquireixen, aquestes Federacions Nacionals de fomentar la participació dels seus respectius esportistes amb llicència en les competicions de la resta de les Federacions, respectant els reglaments nacionals d'aquestes.

Amb aquest compromís comú, es fa un pas més cap endavant en la continuïtat d'un gran projecte esportiu transfronterer que representa un exemple de col·laboració en l'àrea internacional.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny