Notícia

Terrabastall a Andorra: la dissolució de Grandvalira ja té data

Viladomat fa trontollar la marca de NEVASA i la meitat de la premsa andorrana ja dóna Grandvalira per trencada

Terrabastall a Andorra: la dissolució de Grandvalira ja té data. Imatge d'arxiu.
Terrabastall a Andorra: la dissolució de Grandvalira ja té data. Imatge d'arxiu.
"La disputa per la plataforma posa fi a 14 anys de Grandvalira" en portada a El Periòdic d'Andorra. "Viladomat demana la dissolució de Nevasa" a l'Ara Andorra o "Grandvalira es trenca" a Diari d'Andorra: així es desperta avui la premsa digital a Andorra. Més prudent ha estat la pública ràdio televisió andorrana, que en portada parlen de trontollar però no pas de trencament definitiu. Però la dissolució de Grandvalira sembla, ara sí, una amenaça real. De fet, ja hi ha data: el 2019 ha de deixar de funcionar. El consell d’administració va aprovar ahir nit el procés perquè la societat es dissolgui com a màxim el 2019. Les desavinences entre Saetde i Ensisa per la gestió del domini semblen ja insuperables.


Després de presentar un recurs contra la declaració d'interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu, l'accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, ha demanat aquest dimarts durant la reunió del consell d'administració de Nevasa la dissolució d'aquesta societat, participada a parts iguals per les societats explotadores de Saetde i Ensisa que conformen el domini esquiable de Grandvalira. Aquesta decisió, si no es recondueix, podria comportar la dissolució de Grandvalira, formada per les estacions de Pas de la Casa-Grau Roig i Soldeu El Tarter.

La plataforma esquiable de Soldeu, el detonant

La decisió de Viladomat arriba després de mesos de tensions entre Ensisa i l'accionista majoritari de Saetde, i el detonant hauria estat el projecte d'ampliació del peu de pistes de Soldeu amb la construcció d'una plataforma i d'un aparcament per millorar aquest accés a l'estació, per tal que la pista de l'Avet pugui acollir les finals de la Copa del Món del 2019. L'accionista majoritari de Saetde va presentar un recurs contra la decisió del Govern de declarar aquest projecte d'interès nacional, perquè considerava que les instal·lacions esportives no poden rebre aquesta declaració i perquè la FIS només demanava l'eixamplament de l'arribada de la pista, però no una plataforma ni un aparcament. La setmana passada el Govern va avançar que aquesta setmana rebutjaria el recurs de Viladomat, seguint les recomanacions de la comissió tècnica d'Urbanisme, un anunci que hauria estat el detonant de la posició de Viladomat en relació a la continuïtat de Nevasa.

Preguntat per l'ARA Andorra, Joan Viladomat ha declinat parlar sobre la qüestió i s'ha limitat a assegurar que la situació és "complicada" i "molt embolicada", per la qual cosa els membres del consell d'administració haurien acordat no fer declaracions fins passats uns dies.

Fonts pròximes al comú de Canillo han indicat que no entenen la decisió de Viladomat, tenint en compte que els perjudicats són ells després que el soci majoritari de Saetde decidís iniciar una croada contra la nova infraestructura que es vol construir a Soldeu, i que serà finançada per Ensisa. Així, malgrat el recurs interposat, afegeixen les mateixes fonts, des d'Ensisa s'entén que Grandvalira és beneficiosa tant per les dues parts com per al país.

Es fonen els 14 anys d'història?

Grandvalira va néixer l'any 2003 fruit de la unió comercial de les estacions de Soldeu El Tarter (gestionada per la societat Ensisa, que té com a accionista majoritari el comú de Canillo), i Pas de la Casa-Grau Roig, explotada per Saetde, la majoria en mans de la família Viladomat i amb el comú d'Encamp com a accionista minoritari. Per tal de comercialitzar el forfet conjunt, es va crear la societat Neus del Valira SA (Nevasa), participada en un 50% per Saetde i un 50% per Ensisa. Ara, la disputa per la plataforma sembla ser que posarà fi a 14 anys d'història de la marca Grandvalira, la unió entre les estacions de Soldeu-El Tarter i Pas de la Casa- Grau Roig.

Liquidació en marxa

En el moment en què Viladomat va comunicar la decisió, comença un termini màxim de 30 dies per nomenar els liquidadors que hauran de resoldre la societat. Per tant, segons van informar les fonts, el procés de trencament és irreversible, ja que Viladomat posseeix el 50% de Nevassa i pot iniciar la dissolució sense entrebancs. 

D'ANA.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny