Notícia

May Peus entra a formar part del comitè executiu del COE

Serà membre del comitè executiu, juntament amb altres 15 presidents de les Federacions d'estiu.

Alejandro Blanco,May Peus,COE
El dimecres 31 de maig s'han celebrat les eleccions per presidir el Comitè Olímpic Espanyol (COE). Alejandro Blanco ha revalidat la presidència per als 4 anys vinents Autor/a: Nacho Casares
El dimecres 31 de maig s'han celebrat les eleccions per presidir el Comitè Olímpic Espanyol (COE). Alejandro Blanco ha revalidat la presidència per als 4 anys vinents.

Durant la legislatura vinent del COE, Peus Espanya serà membre del comitè executiu, juntament amb altres 15 presidents de les Federacions d'estiu.

Amb 167 vots a favor i 4 en blanc, Alejandro Blanco ha revalidat la presidència del Comitè Olímpic Espanyol (COE) fins a la temporada 2020/21.

Al seu torn, en aquestes eleccions celebrades el dimecres 31 de maig, el president de la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFED), May Peus Espanya, ha resultat elegit per formar part del Comitè Executiu del COE juntament amb altres 15 presidents de les Federacions Nacionals d'estiu.

Peus, després de felicitar Alejandro Blanco per la seva reelecció i a la resta de nous companys del Comitè Executiu, ha manifestat que entrar a formar part del COE significa molt per als esports d'hivern, que l'any que ve tenen els seus Jocs en Pyeonchang'18 (Corea del Sud). El màxim dirigent dels esports de neu a Espanya ha explicat que formar part del COE "significa un repte i una responsabilitat perquè tenim els Jocs d'aquest hivern a 8 mesos i és un període curt per fer el millor treball possible sempre tenint en compte que des de la RFEDI portem preparant als esportistes per a aquest esdeveniment des que vaig entrar com a president el 2014 i amb plena coordinació amb el COE i molt bona sintonia amb Blanco ".

El president de la RFEDI també ha volgut especificar que "el meu plaça dins del COE és en representació tant dels esports de neu i com els de gel i que després de la votació d'avui he substituït Frank González, president de la FEDH, per la qual que la meva tasca serà defensar, posicionar i buscar el reconeixement degut de tots els esports d'hivern dins de la màxima institució olímpica espanyola ".

Nascut a la Vall d'Aran, May Peus Espanya (45 anys) va ser esquiador d'alpí en els anys 90, va estar en l'equip nacional i és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Més tard, es va centrar en la seva carrera professional com a entrenador al Club Aranès d'Espòrts Iuèrn, on anys després es va convertir en director tècnic fins a l'octubre del 2014, moment en què va agafar les regnes de la RFEDI. A més, entre les seves facetes esportives, també destaca el seu pas com a coordinador d'infantils de la RFEDI.

Funcions del Comitè Executiu

El Comitè Executiu és l'òrgan de gestió del Comitè Olímpic Espanyol. Entre les seves principals funcions destaca executar els acords de l'Assemblea General i vigilar el compliment d'elaborar els projectes de pressupostos i la rendició de comptes que han de ser sotmesos a l'aprovació de l'Assemblea General; tramitar els expedients d'inhabilitació que puguin afectar qualsevol membre del Comitè Olímpic Espanyol i sotmetre la seva proposta de resolució a l'Assemblea General, i també establir i aprovar els reglaments electorals, entre d'altres.

El Comitè Executiu està integrat per: President; el vicepresident primer, el Secretari General i el Tresorer; 12 vocals representant a les Federacions Olímpiques; 4 Vocals representant a les Federacions no Olímpiques; els membres en actiu del Comitè Olímpic Internacional de nacionalitat espanyola i el President de la Comissió d'Esportistes Olímpics.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny