Notícia

La Molina es prepara per al 75è aniversari del primer teleesquí

Avui també s'han anunciat les inversions previstes el 2017, que superen els 3 milions d’euros.

La Molina,Font Canaleta
El 28 de febrer de 1943 s’inaugura el primer teleesquí comercial de l’estat espanyol a La Molina Autor/a: La Molina
FGC prepara un seguit d'actes populars al territori per celebrar el 75è aniversari de La Molina. El 28 de febrer de 2018 farà 75 anys de la inauguració a La Molina del primer teleesquí comercial de l’estat espanyol. Les inversions previstes el 2017 a l’estació superen els 3 milions d’euros.


El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha presidit avui la Comissió Assessora de La Molina per fer seguiment dels objectius fixats a l’estació de La Molina així com consensuar amb els membres de la comissió les estratègies a seguir de cara als propers mesos.
 
Ticó ha anunciat als membres de la comissió que Ferrocarrils està treballant en la planificació d’un programa d’actes populars al territori per celebrar el proper mes de febrer de 2018 els 75 anys de l’estació de La Molina. L’any 1908, segons consta al butlletí del Centre Excursionista de Catalunya CEC, es troben les primeres notícies d’esquiadors als voltants de La Molina i és l’any 1923 quan es popularitza la pràctica d’aquest esport a la zona de Fontcanaleta.
 
No és fins el 28 de febrer de 1943 que s’inaugura el primer teleesquí comercial de l’estat espanyol a La Molina, i es considera aquesta data com a inici de l’activitat de l’estació. Seguint amb la línia de les últimes celebracions a Espot (50 anys) i Port Ainé (30 anys), FGC celebrarà aquesta efemèride amb tots els visitants.
 
Novetats per les properes temporades
 
Ferrocarrils ha dedicat una part de la comissió a debatre les novetats en els sistemes de venda i accés a La Molina, apostant un cop més per la comercialització online i evitant així les cues a les taquilles, permetent al client anar directament a les pistes.
 
Per complementar les actuacions, també s’instal·laran màquines automàtiques que expendran aquest tipus de forfets, per aquells casos que el client no disposava inicialment de la targeta xip, el que evitarà de nou, haver de passar per taquilles.
 
La Molina serà pionera la temporada d’hivern vinent amb la instal·lació d’un sistema de seguretat als telecadires amb uns suports especialment dirigits als més petits, reforçant la seguretat i evitant que puguin lliscar per sota de la barra de protecció. La previsió és que es posi en funcionament la temporada vinent amb un pressupost de 90.000€.
 
D’altra banda, per tal de regular l’aparcament, s’ha iniciat l’estudi per projectar i licitar un aparcament d’autocaravanes per absorbir la creixent demanda a l’estació i facilitar l’ordenació d’aparcaments. S’ubicarà a la quarta plataforma de l’Aparcament del Telecabina de La Molina, comptarà amb 80 places amb aigua, llum, buidatge d’aigües brutes i amb una barrera d’entrada i sortida.
 
Una temporada de rècord històric
 
La reunió també ha servit per fer balanç dels resultats de la temporada d’hivern 2016/17, on s’ha aconseguit un rècord històric de visitants, amb prop de 331.000 visitants augmentant un 38% respecte a la temporada anterior. La venda del forfet de temporada ha augmentat un 30%. En aquest sentit, cal destacar que la venda per part de La Molina del forfet Alp2500 representa el 63% enfront del 36% per part de La Masella.   
 
L’estació ha estat, un cop més, una ubicació privilegiada per la celebració de competicions i esdeveniments esportius. Aquesta temporada La Molina ha acollit 36 curses, davant les 28 de la temporada anterior, i 22 esdeveniments, entre els quals destaquen La Marató de TV3, la Festa dels Clubs o la Volta Ciclista a Catalunya.
 
Pel que fa al Pla Estratègic a seguir durant l’any 2017, les inversions previstes a La Molina sumen un total de 3.430.000€, augmentat respecte la temporada anterior on es van invertir 1,4 milions d’euros. Els bons resultats econòmics de l’exercici anterior han permès augmentar aquesta inversió, destinada principalment a remuntadors, edificis, energia i instal·lacions, màquines trepitjaneus, pistes i producció de neu, entre d’altres.
 
Durant aquesta temporada s’ha continuat apostant i consolidant la comercialització a través dels sistemes d’e-commerce. Concretament, les operacions de venda de forfets, lloguers i activitats a la plataforma on-line han augmentat un 17% respecte de la temporada anterior. De la mateixa manera, augmenten també els seguidors de les xarxes socials de La Molina en un 29%.
 
 
El 15 de juny es presenta la temporada d’estiu
 
Durant la reunió els representants del territori també han pogut conèixer les línies de treball de Ferrocarrils per a la temporada d’estiu a les estacions del Grup FGC, que es presentarà el proper 15 de juny. Concretament La Molina, encetarà la temporada d’estiu demà dissabte 3 de juny, organitzant una jornada lúdica dedicada als bikers: l’Opening day All For One.
 
Entre els punts forts d’aquesta temporada a La Molina destaquen les novetats del Bike Park, que enguany compta amb una nova zona al Cap de Comella, la qual dóna més longitud als circuits Moli i Lina (estrenats la temporada passada). En aquest sentit hi haurà un total de 15 circuits amb gairebé 50 quilòmetres de recorreguts.
 
La Molina també comptarà amb noves activitats, com el Frisbee (Disc golf), que consta d’un circuit similar al del golf en què els participants recorren una distància i llencen discs a unes cistelles que es van trobant al llarg del recorregut; i el HoverBoard Kart by Altitud Extreme, un enginy elèctric semblant als karts amb circuït per a nens i adults.
 
Finalment, també s’aplicarà una nova política de preus, seguint la línia marcada durant la temporada d’hivern. S’homogeneïtzaran les tarifes i les edats dels infants, fins als 16 anys, per adaptar el producte a les noves necessitats dels visitants, i també s’homogeneïtza la tarifa de 4 hores i s’elimina la de tarda o mig dia.
 
Pel que fa als forfets, s’ofereixen noves modalitats: el forfet de temporada recarregable BikeParkREC; el forfet recarregable BikeParkREC amb dies de lliure elecció de 2, 3, 4 i 5 dies; i el forfet activitats “La Molina Non Stop”, un nou forfet personal i d’utilització lliure durant tot el dia que inclou Telecabina La Molina, telecadira Cap de Comella, Bikepark, Tubbing, Zona lúdica i d’aigües, barques i patinets, vòlei, ponis, frisbee, circuit de fauna, piscina climatitzada, tennis i fitness.

Comentaris

  • Sóc del Grup de Recerca de Cerdanya i publiquem digitalment una revista que es diu QUEROL i jo com coordinador voldria saber si podriem tenir un article de 5 a 6 pàgines (D4) amb fotografies de la història dels 75 aanys de La Molina.

    Atentament

    ALFRED PEREZ BASTARDAS (de la SCEH filial de l'Institut d'Estudis Catalans.

5-10-20-tots
1
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny