Notícia

Analitzant la situació de Puigmal amb Raymond Pouget, alcalde d'Er

L'estació es troba en un moment en el qual cal prendre decisions abans no torni a ser massa tard

Raymond Pouget
Raymond Pouget, alcalde d'Er, el municipi que acull l'estació d'esquí de Puigmal Autor/a: Diaridelaneu.cat
Er, municipi de l'Alta Cerdanya, Catalunya del Nord. Avui aquest petit municipi té 740 habitants. Quan es va obrir l'estació d'esquí que hi ha al seu terme municipal, l'any 1975, només en tenia 370. El seu alcalde, RaymonPouget, ahir ens va rebre a l'Ajuntament. Amb ell vam conèixer de primera mà quina és la situació actual a l'estació d'esquí tancada des de l'abril de 2013.

L'alcalde d'Er va estar molt atent i tenia ganes d'explicar-se. Més d'una hora, gairebé dues, repassant i analitzant el passat i el present de l'estació.

Amb ell vam tenir temps de fer memòria i repassar la situació de Puigmal. Des de la projecció inicial de l'estació, impulsada l'any 1970 per part de la Prefectura de Perpinyà i Consell General de l'època, fins al dia del tancament i el moment d'assumir el deute.

Puigmal es va inaugurar l'any 1975 però, com ja vam explicar en un article el mes d'octubre passat, l'estació no es va començar a renovar fins ben entrada la dècada dels 2000. Però ja va ser tard.

Amb Raymon Pouget vam tenir temps de recordar la relació amb els pobles veïns, la seva implicació amb l'estació o el repartiment actual del deute.  I tantes altres qüestions que, en el seu moment, potser no semblaven importants i anys després es va veure que sí que ho eren.

Perquè es va optar per un accés nou via Santa Llogaia i no pas per la carretera forestal que ja existia des d'Er? Perquè en el seu moment no es va preveure un peu de pistes amb apartaments i hotels? Sabíeu que originalment el projecte contemplava la possibilitat de connectar l'estació amb la veïna Vall de Núria?

L'estació, avui, es troba en un moment delicat, en el qual cal prendre decisions sobre què cal fer amb les instal·lacions, encara prou ben conservades, abans no torni a ser massa tard.

Tot això i unes quantes qüestions més les publicarem aviat al Diaridelaneu.cat. Atents!

Comentaris

  • Facil de dir, potser dificil de rebtabilitzar, pero la posibilitat de fer ne una estacio de muntanya tipus Tavascan , d esqui de muntanya, raquetes, refugis, lloguer, guies,curses,statges, .... amb un remuntador n hi hauria prou x debutants o per començar de mes amunt.... Encara que ens molesti, avui tot te un preu i si cal pagar x seguretat i control, potser val la pena a nivell de debutants en skimo.... un concepte "nou" d estacio d esqui de muntanya...!

5-10-20-tots
1
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny