Notícia

Inici de temporada a les glaceres franceses

Confirmades les obertures de Tignes, Les 2 Alpes i Val d'isere. Alpe d'Huez encara és dubte.

Grande Motte
Obertura de la glacera Grande Motte el proper 24 de juny Autor/a: Skitour.fr
Com porteu les ganes de tornar a calçar-vos uns esquís? Sou dels que ja no podeu esperar gaire més? Doncs heu de saber que a partir d'aquest cap de setmana obren la majoria de glaceres franceses. Sembla que de moment ja estan confirmades les obertures de Les Deux Alpes, Alpe d'Huez, Tignes i Val d'isère. La data de tancament, tot i que està agendada, dependrà en bona mesura de si les temperatures i precipitacions del juliol i l'agost han permès conservar la neu en raonables bones condicions fins a la data prevista.

L'esquí d'estiu, practicants a la baixa

Recordar-vos, i ho fem amb certa resignació, que l'esquí d'estiu és una modalitat que any rere any va patint una baixada de practicants per dos motius: el primer perquè les glaceres s'estan veient afectades per una reducció de l'espai apte per a la pràctica de l'esquí, a causa de l'escalfament global que fa retrocedir les llengües de neu i glaç any rere any, i perquè les temperatures cada vegada més altes dels mesos de juliol estan deixant impracticables per a l'esquí les glaceres de cara a l'agost.
Però això no treu que continuen sent una magnífica opció per continuar esquiant fora de temporada d'hivern, lluny de la calor i de les platges saturades de gent.

Quatre glaceres obertes

Anem a repassar una a una les glaceres que obren aquest propers dies:

1 • Tignes

Obertura de la glacera Grande Motte que va dels 3.000 als 3.450 m. Ofereix un estadi d'eslàlom per a competicions, un snowpark amb half pipe, i en funció de les condicions de la neu pot arribar als 20 km de pistes i 12 remuntadors. Aquest estiu, però, heu de saber que el telefèric que puja a dalt de tot de la Grande Motte, i que porta aquest nom, es troba en revisió tècnica i no obrirà fins a l'octubre.

Oberta de 07.15 a les 13.00 hores.
Previsió: del 24 de juny al 6 d'agost 2017
Preu forfet: 25 euros/adult
http://www.tignes.net

L'apunt sobre Tignes en els darrers anys

Tignes s'ha vist obligada a tancar pistes a principis de l'agost, en algun estiu fins i tot a finals de juliol. Queda lluny aquell missatge que podia lluir l'estació dels famosos "365 dies d'esquí a l'any" i que tant va donar a conèixer la glacera de la Grande Motte en el món de l'esquí.

2 • Les 2 Alpes, la que està de moda

Una de les glaceres que en els darrers anys s'ha vist més freqüentada, d'alguna manera podríem dir que s'ha posat de moda, també per la seva extensió. Es pot esquiar des dels 2.900 metres als 3.600 m en una superfície de 90 hectàrees. Es tracta d'una glacera orientada a nord, apta per a esquiadors de tots nivells, amb espai condicionat per als practicants de Freestyle i un Snowpark de renom internacional.

Oberta de 07.15 a les 12.30 hores.
Previsió: del 24 de juny al 2 setembre 2017
Preu forfet: 40,10 euros/adult
http://www.les2alpes.com

Una glacera experimental

La glacera de Les 2 Alpes és una de les poques en què els seus responsables d'explotació s'estarien plantejant la innivació amb xarxa de canons a l'estiu, ja que algunes nits del període estival les temperatures són prou baixes per a garantir la producció de neu algunes hores. Tècnicament és possible, si bé el cost és molt elevat i el retorn econòmic no està garantit, segons informava el digital francès Sports-hiver.

3 • Val d'Isère, la més petita

Val d'Isère, veïna de Tignes, també ens ofereix una petita glacera (glacier du pisaillas) que obre de mitjans de juny a mitjans de juliol amb cotes que van dels 2.700 als 3.200 m. Cert que és la més petita però també una de les més còmodes.

S'hi arriba per una de les carreteres més altes d'Europa, a través de col de l'Iseran (2.770 m), des d'on surt un telecadira que permet arribar de manera ràpida a la glacera. L'inconvenient és que està molt freqüentada per clubs d'esquí francesos que hi entrenen gairebé cada dia.

Oberta de 07.15 a les 13.00 hores.
Previsió: del 10 de juny al 16 de juliol 2017
Preu forfet: 29 euros/adult
http://www.valdisere.com

4 • Alpe d'Huez, la més inestable

Després d'uns estius de no obrir, darrerament s'han esforçat a ajustar i condicionar les pistes de la glacera del Pic Blanc, però l'obertura queda condicionada, en certa manera, a la innivació que la glacera hagi rebut durant l'hivern. En bones condicions poden arribar als 10 km i 400 m de desnivell.
http://www.alpedhuez.com

Altres glaceres que ja no obren

Recordeu, que fa uns anys, La Plagne també tenia una zona d'esquí d'estiu, a la glacera de la Bellecôte, però es va tancar a finals de la dècada dels 80 del segle passat i el mateix va passar a Val Thorens i les Grands Montets de Chamonix.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny