Notícia

Presentada una Moció per revocar la declaració d’interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu

El Partit Socialdemòcrata d'Andorra (PS) presenta la iniciativa indicant que el Govern s’ha extralimitat i que no compleix amb la llei

Presentada una Moció per revocar la declaració d’interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu. Imatge d'arxiu.
Presentada una Moció per revocar la declaració d’interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu. Imatge d'arxiu. Autor/a: Imatge original de Grandvalira
El Partit Socialdemòcrata d'Andorra (PS)demana revocar la declaració d´interès nacional de la plataforma esquiable de Soldeu. Els socialdemòcrates fan seus els arguments de Joan Viladomat i asseguren que la llei no empara l'interès nacional del projecte. Han apuntat que la FIS no demana ni l'ampliació de la pista ni l'aparcament.


La declaració d’interès nacional del projecte d’una plataforma esquiable a la pista de l’Avet i d’un aparcament soterrat a Soldeu que, juntament amb altres factors, han desencadenat el trencament de Grandvalira, segueix aixecant polèmica. El cas és que ahir es va presentar una moció que es votarà al ple parlamentari de dijous vinent. En aquesta el Partit Socialdemòcrata d'Andorra (PS) demana revocar la declaració d´interès nacional de la plataforma de Soldeu. Els socialdemòcrates argumenten que la declaració no és conforme a la llei i fan seus els arguments de Joan Viladomat per oposar-se al projecte.

La resposta, a càrrec del ministre d’Ordenament Territorial d'Andorra, Jordi Torres, a la moció ha estat que el Govern “tenia l’obligació” de fer la declaració d’interès nacional de la plataforma que Ensisa vol construir a Soldeu. El ministre ha remarcat que la llei diu que “són” d’interès nacional certes infraestructures amb determinades finalitats i no diu que “el Govern pot declarar”, sinó que creu que és “contundent” en aquest sentit. I ha remarcat que aquesta plataforma es troba dins dels supòsits que s’encabeixen en aquest interès nacional, ja que “l’esport forma part de la cultura” i ha posat com a exemple l’Estadi Nacional o el Centre de Tecnificació, que també van rebre aquesta declaració.
A més, ha recordat que aquesta ampliació també tindrà una finalitat de seguretat. També ha remarcat l’informe de la comissió tècnica d’Urbanisme que va “rebatre” tots els arguments presentats pel soci majoritari de Saetde.

Quant al fet de si la Federació Internacional d’Esquí (FIS) va exigir aquesta construcció, Torres ha fet esment a una carta en què des d'aquesta federació es recomanava que es fes una ampliació en què es milloressin els accessos o els espais per a la premsa, entre d’altres. Ha remarcat que un cop Ensisa va presentar aquestes millores, el desembre del 2016, “va rebre elogis” de la FIS i que això fa que “augmentin les probabilitats” d’acollir copes del món.

El president del Partit Socialdemòcrata d'Andorra (PS) Pere López ha rebatut que les proves “ja estaven concedides” abans de l’anunci d’aquestes millores i que, per tant, no eren imprescindibles, i ha recordat que la FIS va avalar les característiques tant de la pista de l'Avet com de l’Àliga per acollir proves internacionals.

D’altra banda, el cap de Govern, Toni Martí, va indicar que es reunirà amb el president del Consell d’Administració de Saetde, Joan Viladomat, la setmana vinent.

D'ANA.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny