Notícia

Pas de Casa-Grau Roig negocia una concessió de l'estació d'esquí fins al 2065

El conveni vigent entre el Comú d’Encamp i Saetde (Pas de la Casa-Grau Roig) es va signar l'any 1967

pas de la casa
Pas de Casa-Grau Roig (Saetde) negocia amb el Comú d'Encamp una concessió de l'estació d'esquí fins al 2065 Autor/a: Diaridelaneu.cat
Fa més 50 anys l'estació d'esquí del Pas de la Casa signava un acord de concessió dels actuals terrenys de l'estació que finalitzarà el 2037. Aquest conveni vigent entre el Comú d'Encamp i la societat Saetde (Pas de la Casa-Grau Roig), signat l'any 1967, es podrà allargar fins a l'any 2065. Això sí, caldrà que el que de moment és un Acord d'intencions acabi esdevenint un Acord definitiu. I això s'ha de signar abans no finalitzi el 2017. Tant el Comú d'Encamp com Saetde sembla ser que tenen ganes de formalitzar-ho ben aviat.


Un cop decidits a tirar endavant amb la dissolució de Grandvalira, des de Saetde han començat diverses accions encarades a fer camí en solitari. Si fa uns dies es començaven a posar les bases d'una política comercial pròpia, ara la prioritat és garantir un termini més llarg en la concessió dels terrenys sobre els quals es desenvolupa l'estació d'esquí del Pas de la Casa-Grau Roig. En concret es tracta de formalitzar el que ja és, des de fa dos anys, un primer acord d'intencions amb el comú d'Encamp.

Segons els mitjans de comunicació andorrans l'accionista majoritari de SAETDE, Joan Viladomat, ha reconegut que la demora per tancar l'acord havia estat fins ara responsabilitat seva. De moment l'acord preveu una ampliació dels anys de concessió a canvi d'inversions al peu de pistes del Pas de la Casa, valorats en uns 30 milions d'euros. Una part d'aquestes inversions ho és el telecabina de les Abelletes instal·lat ara fa dos anys.

L'acord d'intencions preveu que la concessió a SAETDE sobre els terrenys propietats del Comú s'ampliï fins al 2065. Però, a canvi de què? Doncs que l'estació d'esquí (Saetde) inverteixi en la millora del peu de pistes i de serveis, amb dos nous edificis de serveis a la zona de debutants, amb restauració, escola d'esquí i guarderia. Tot això per fer més atractiva l'entrada d'esquiadors per aquest sector. El pla també busca comptar amb la complicitat dels comerciants, botiguers, restauradors i hotelers de Pas de la Casa. En una darrera fase s'haurà d'invertir en la millora urbana amb una remodelació d'una part dels carrers del Pas de la Casa.

A canvi de les inversions el Comú d'Encamp veurà reduït el seu cànon en un 1% dels ingressos bruts i haurà de reduir en un 10% el preu que cobra el comú a Saetde per la gestió del Funicamp. L'objectiu final és que el Pas de la Casa faci valdre el seu pes històric i que es projecti com a la "primera" estació del Pirineu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny