Notícia

Carta de la FIS anunciant que sense plataforma no hi haurà finals masculines del 2019

La carta esmenta "dues finals simultànies", un condicionant que fins ara no s'havia fet públic

carta,FIS
Aquesta és la carta que ha enviat la Federació Internacional d'Esquí (FIS) al comitè organitzador de les finals del 2019 Autor/a: Captura de pantalla AndorraDifusio
Sense plataforma esquiable, la pista de l'Avet no pot acollir curses masculines de la Copa del Món ni finals que, i aquí hi ha el condicionant que fins ara no se sabia o no s'havia fet públic, necessitin dues pistes simultànies. Així ho afirma la FIS en una carta (amb data 20 de juny) sol·licitada pel president d'Ensisa i cònsol de Canillo. Josep Mandicó no llença la tovallola per evitar la dissolució de Grandvalira. Ho acaba de fer públic la radio-televisió andorrana.


El president d´Ensisa i cònsol major de Canillo insisteix que sense la plataforma esquiable no hi haurà Copa del Món a Soldeu el 2019. I ho fa després de demanar una carta a la FIS que avali aquesta posició. La carta, presentada aquest dimarts als mitjans, afirma que sense la plataforma, la pista de l'Avet no pot acollir curses de Copa del Món masculines ni finals que requereixin dues pistes simultànies, més espai per al públic i la premsa. "Està molt clar que si no hi ha aquesta plataforma, no hi ha esdeveniments esportius a Soldeu. En cap moment hem tingut la intenció de mentir sobre res", reitera el cònsol. I envia un missatge contundent: "s'hi pot buscar tot el que es vulgui, crear les cortines de fum que faci falta, però la realitat és aquesta: es fa una plataforma, es fa un aparcament i es faran les finals el 2019".

Josep Mandicó respon les acusacions de Joan Viladomat i nega que sigui un projecte il·legal o que s´encobreixi una requalificació urbanística. Al contrari, insisteix que la urbanització serà per a tot el poble, la parròquia i el país. "Si no volem que es revaloritzi res del que tenim, el que hem de fer és no fer res", ironitza, tot assegurant que "estem convençuts que és legal".

Mandicó també ha comentat les queixes de l´accionista majoritari de SAETDE, Joan Viladomat, per les inversions públiques a Soldeu-el Tarter. "Alguns dels comentaris que surten o bé no s'entenen o ens donen la impressió que no hem assistit a les mateixes reunions que assistia segons qui", creu, i assegura que d'haver sabut del malestar, "hauríem mirat de posar-hi remei".

El cònsol de Canillo ha assegurat que esgotaran fins al final les possibilitats de salvar Grandvalira. No entén la decisió de Viladomat després de tants anys d´esforç per bastir la marca.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial