Notícia

Anna Esteve: "Viure de l'esquí seria tot un somni"

Anna Esteve és la nova incorporació a l'equip d'esquí alpí femení de la RFEDI

Anna Esteve
Anna Esteve és la nova incorporació a l'equip d'esquí alpí femení de la RFEDI Autor/a: RFEDI
Anna Esteve, catalana de 19 anys, del club CEVA (FCEH) i del CETDI Val d'Aran, és la nova incorporació a l'equip d'esquí alpí femení de la RFEDI. Entre els seus principals objectius per a la temporada 2017-18 destaquen els Mundials Júnior i millorar el seu rànquing FIS.


Com valores la temporada 16-17?
Crec que la temporada 2016-2017 ha estat, en general, positiva per a mi. Faig un balanç molt bo: he avançat en el rànquing mundial, en gegant he passat de 39 punts i posició 612 el 2016 a 27 punts, i rànquing 313 el 2017, i he augmentat la confiança i seguretat en mi esquí.

Quins són els teus objectius per a aquesta pretemporada?
Els meus objectius per a aquesta pretemporada són similars a les anteriors: perfeccionar en els detalls tècnics que no vaig acabar d'interioritzar l'edició passada, guanyar força i agilitat. Com a repte nou, espero poder entrenar més les disciplines de velocitat (SG i DH), per agafar més confiança i poder notar els resultats de cara a la temporada 2017-2018.

Aquest estiu, on estareu entrenant?
Estarem entrenant en diferents llocs. Estrenem pretemporada a Deux Alpes (glacera francesa), també anirem a Casa Espanya a Saas Fee (Suïssa) a l'agost, Hintertux (Àustria) més endavant i, finalment, començarem ja competicions a Noruega al novembre.

Amb els Jocs de PyeongChang a la volta de la cantonada, ¿afrontes la nova temporada de forma diferent a les anteriors?
És evident que tenint un esdeveniment tan important aquest any afronto la temporada amb més ganes que mai. Veritablement veig les olimpíades com "el repte" d'aquesta temporada, però serà molt difícil classificar-se, ja que encara em trobo un pas per darrere d'aconseguir aquest nivell. No obstant això, somiar és gratis!

Què metes esportives (resultats) t'has marcat per al 17-18?
Per al 17-18 meus objectius són clares. Com he dit, una classificació per participar als JJOO de PyeongChang seria un somni. No obstant això, més enllà d'aquest repte, també tinc al cap els Mundials Júnior (a Davos, suïssa, del 29 de gener al 8 de febrer), un esdeveniment al qual realment vull anar per fer un bon paper. En general també espero començar a familiaritzar-me amb el circuit de Copa d'Europa, a més de millorar el meu rànquing de punts FIS.

Què esperes de la teva entrada a la RFEDI?
Espero poder aprofitar al màxim l'estructura que té organitzada l'equip nacional, poder aprendre de la gent amb la qual estaré entrenant i, en general, treure el profit més gran a l'oportunitat que m'està donant aquest any amb el meu pas per la RFEDI.

Què representa per a tu haver entrat en les estructures esportives de la federació?
Per a mi, haver entrat a la Federació Nacional representa el pas de més que portava esperant impacientment des de fa ja uns anys. Representa compromís amb el qual faig i l'esforç que he anat posant tots aquests anys, així com les ganes de seguir lluitant pel meu somni.

Quina és la teva màxima il·lusió en els esports d'hivern?
La meva màxima il·lusió en aquest esport sempre han estat els Jocs. Crec que són el més important per a qualsevol esportista que està en aquest món. No obstant això, més enllà d'aquesta fita, poder viure fent el que m'agrada, viure de l'esquí: això sí que seria tot un somni!

T'esperaves entrar a formar part de les estructures de la RFEDI o ha estat una sorpresa?
Per a mi l'entrada a l'equip nacional era una possibilitat. No obstant això, res és regalat i hi va haver un temps en què realment no sabia si entraria a formar part de les estructures de la RFEDI. Quan finalment m'ho van comunicar va ser tot un descans i alegria.

MOLT PERSONAL

Edat:
19.
Club: CEVA.
Estudis: Grau de Dret a la UPF.
Lloc de naixement i residència: Lleida, però actualment visc a Barcelona.
Què fas quan no entrenes? Ara mateix estic combinant els estudis universitaris amb l'esquí, així que una part del meu temps va dedicada a això. D'altra banda, intento fer molt esport, m'agrada molt córrer i estar a l'aire lliure!
Una estació preferida: La meva estació preferida és, de lluny, Baqueira Beret, tota la Val d'Aran em té enamorada!
Patrocinadors personals: Rossignol i Briko.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny