Notícia

Saas-Fee i Zermatt, les glaceres suïsses per a l'esquí d'estiu

Com passa a la majoria de les glaceres dels Alps, les suïsses estan freqüentades per equips nacionals de diversos països

Zermatt
Imatge de la clacera de Zermatt Autor/a: www.zermatt.ch
Els Alps suïsos ens ofereixen tres possibilitats per a la pràctica de l'esquí d'estiu. Les Diablerets, Saas Fee i Zermatt són les glaceres on practicar esports de neu. Ara bé, com passa a la majoria de les glaceres dels Alps, les suïsses estan freqüentades per equips nacionals de diversos països. Saas-Fee i Zermatt, aquesta darrera connectada amb la italiana Cervinia, són les opcions amb més garanties.


Des del portal Lugaresdenieve, bons coneixedors de la situació a les glaceres alpines, ens expliquen amb més detall les característiques de cadascuna d'elles.

La glacera de Saas-Fee (Valais)

Ubicada al cantó de parla alemanya de Valais, la glacera de Saas-Fee, que arriba fins als 3.600 m, ofereix 20 quilòmetres de pistes, per a tots nivells però especialment adient per a esquiadors de nivell mitjà. S'hi esquia tot l'any i com passa a la majoria de les glaceres dels Alps acostuma a estar freqüentada per equips nacionals de diversos països que hi vénen a entrenar cada estiu. Precisament en el seu peu de pistes s'hi troba la Casa España, l'hotel en el qual RFEDIhi té la seva base d'operacions per a l'estiu.

La glacera de Saas-Fee també és molt valorada pel seu snow-park, ja que està equipada amb dues línies de diferent nivell, amb mòduls i un half-pipe. Saas-Fee és, en aquest sentit, una estació líder a Europa en el free-style i cada juliol s'hi celebra la SaasFeeBigAir, amb DJ i barbacoa. Ara bé, no és una glacera econòmica, ja que ens trobem a Suïssa, però ho és una mica més que la veïna Zermatt.
El preu del forfet de dia és de 72 francs suïssos, uns 65,75 euros.

Més info a: www.saas-fee.ch

La glacera de Zermatt (Valais)

També ubicada al cantó de parla alemanya de Valais, a la glacera Theodulk s'hi accedeix pel telefèric més alt d'Europa, arribant als 3.820 m, o sigui, que les millors garanties de neu i de qualitat, només per l'alçada, les trobem en aquesta glacera. Com ja us vam explicar en l'article de les glaceres italianes, també hi podeu accedir des del vessant italià, per la Glacera de Breuil-Cervinia,una mena de porta d'entrada del darrere.

Zermatt, on res és econòmic, és coneguda per ser una població sense vehicles i per la bellesa del seu entorn, però sobretot per les vistes sobre el Matterhorn o Mont Cervino (4.478 m.). Si hi aneu en cotxe, l'haureu de deixar a Tach, i prendre un tren que surt cada 20 minuts. Un trajecte ben curtet, tot sigui dit.

En total la glacera té marcades 13 pistes i 21 quilòmetres de pistes, majoritàriament blaves i vermelles. També és zona habitual d'entrenaments pels equips nacionals d'esquí i surf de neu.
De les 7 del matí a les 2 de la tarda, de maig a novembre.
El preu del forfet de dia és de 84 francs suïssos, uns 76,70 euros.

Més info a: www.zermatt.ch

I finalment, i pel que fa a Les Diablerets-Glacier 3000, l'esquí d'estiu sovint es redueix al mes de maig i fins a principis de juny, de manera que no les podem considerar com una opció d'esquí per als mesos de juliol i agost.

Si us ha agradat llegir Saas-Fee i Zermatt, les glaceres suïsses per a l'esquí d'estiu, també us pot interessar llegir Esquiar a les glaceres dels Alps italians, una opció a valorar per aquest estiu o Les glaceres dels Alps francesos, una bona opció per esquiar a l'estiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny