Notícia

Saas-Fee i Zermatt, les glaceres suïsses per a l'esquí d'estiu

Com passa a la majoria de les glaceres dels Alps, les suïsses estan freqüentades per equips nacionals de diversos països

Zermatt
Imatge de la clacera de Zermatt Autor/a: Facebook Zermatt
Aquí teniu les 2 glaceres suïsses on hi podreu practicar l'esquí d'estiu amb remuntadors:

Glacera de Saas-Fee
Valais
www.saas-fee.ch


Ubicada al cantó de parla alemanya de Valais, la glacera de Saas-Fee, que arriba fins als 3.600 m, ofereix 20 quilòmetres de pistes, per a tots nivells però especialment adient per a esquiadors de nivell mitjà. S'hi esquia tot l'any i com passa a la majoria de les glaceres dels Alps acostuma a estar freqüentada per equips nacionals de diversos països que hi vénen a entrenar cada estiu. Precisament en el seu peu de pistes s'hi troba la Casa España, l'hotel en el qual RFEDIhi té la seva base d'operacions per a l'estiu.

La glacera de Saas-Fees també és molt valorada pel seu snow-park, ja que està equipada amb dues línies de diferent nivell, amb mòduls i un half-pipe. Saas-Fee és, en aquest sentit, una estació líder a Europa en el free-style i cada juliol s'hi celebra la SaasFeeBigAir, amb DJ i barbacoa. Ara bé, no és una glacera econòmica, ja que ens trobem a Suïssa, però ho és una mica més que la veïna Zermatt.
El preu del forfet de dia és de 72 francs suïssos, uns 65,75 euros.


La glacera de Zermatt
Valais
www.zermatt.ch


També ubicada al cantó de parla alemanya de Valais, a la glacera Theodulk s'hi accedeix pel telefèric més alt d'Europa, arribant als 3.820 m, o sigui, que les millors garanties de neu i de qualitat, només per l'alçada, les trobem en aquesta glacera. Com ja us vam explicar en l'article de les glaceres italianes, també hi podeu accedir des del vessant italià, una mena de porta d'entrada del darrere.

Zermatt, on res és econòmic, és coneguda per ser una població sense vehicles i per la bellesa del seu entorn, però sobretot per les vistes sobre el Matterhorn o Mont Cervino (4.478 m.). Si hi aneu en cotxe, l'haureu de deixar a Tach, i prendre un tren que surt cada 20 minuts. Un trajecte ben curtet, tot sigui dit.

En total la glacera té marcades 13 pistes i 21 quilòmetres de pistes, majoritàriament blaves i vermelles. També és zona habitual d'entrenaments pels equips nacionals d'esquí i surf de neu.
De les 7 del matí a les 2 de la tarda, de maig a novembre.
El preu del forfet de dia és de 84 francs suïssos, uns 76,70 euros.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial