Notícia

La Plataforma esquiable de Soldeu no és imprescindible per organitzar les finals de la Copa del Món

L'estructura és una millora definitiva, però amb el pas dels dies s'ha admés públicament que no és imprescindible

Grandvalira,Soldeu,El Tarter
Final dela pista Avet, espai on s'hauria de construir la Plataforma esquiable del Tarter. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Que la plataforma esquiable que s'ha de construir a Soldeu és una millora definitiva i molt important, tothom hi està d'acord. Que la plataforma sigui imprescindible per a l'organització de les finals de la Copa del Món, no és cert. Ahir els mitjans de comunicació andorrans es van fer ressò d'aquesta qüestió, després que el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, admetés públicament que l'esdeveniment esportiu es pot organitzar a la pista Àliga del Tarter sense massa problemes. L'únic inconvenient, però, és que això suposaria no complir amb els compromisos adquirits amb la FIS i, en conseqüència, hi ha el risc de perdre l'organització de més competicions en el futur.


Ahir el cònsol major de Canillo i president d'Ensisa, Josep Mandicó, va reconèixer obertament que la Copa del Món es podria disputar a la pista de l'Àliga, al Tarter. Les seves declaracions van ser recollides per diversos mitjans de comunicació andorrans, deixant clar que això també suposaria no complir amb els compromisos amb la FIS. D'aquesta manera va donar a entendre, o insinuar, que amb aquest afer els organitzadors andorrans "potser" deixarien de ser fiables a l'hora de confiar-los més esdeveniments esportius. O això és que es pot interpretar de les seves declaracions.

De fet cal recordar que la carta de la FIS, presentada públicament fa uns dies, no demanava expressament que les finals es fessin a l'Avet amb la plataforma, el que sí que recordava era que sense aquesta estructura, la pista de l'Avet, no podria acollir curses masculines de la Copa del Món ni finals que necessitessin dues pistes simultànies (vegeu carta en aquest enllaç).

Finalment el cònsol major de Canillo, Mandicó, va comentar que continuen esperant els permisos per tirar endavant la construcció de la plataforma, i que si aquests no arriben ben aviat i es retarda l'inici de les obres de la plataforma de Soldeu, els terminis per fer l'obra s'escurçaran i serà més difícil tenir-ho tot enllestit per al 2019. A més, segons el cònsol Major, el recurs contra la declaració d'interès nacional de la plataforma no hauria d'aturar l'inici, necessàriament, de les obres ni el calendari per enllestir la plataforma.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista