Notícia

Perquè és tan important la plataforma esquiable de Soldeu per a la competició?

Albert Coma, el president de la Federació Andorrana d'Esquí, ho explica a l'ANA

Vista parcial de la pista Avet a vista de drone. Imatge d'arxiu.
Vista parcial de la pista Avet a vista de drone. Imatge d'arxiu. Autor/a: Arxiu Diari de la Neu
Interessants les declaracions que ha fet Albert Coma, president de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) a l'Agència Andorrana de Notícies (ANA) sobre la plataforma esquiable de Soldeu. En el marc de la polèmica per la plataforma les seves declaracions ens ajuden a entendre més bé el perquè de la importància de la construcció d'aquesta. Segons Albert Coma, en cas de no enllestir-se la plataforma esquiable de Soldeu, en el futur Grandvalira només podrà optar a acollir proves de súper combinada o súper gegant de dones, com ja va passar l'any 2016.


Fa només dos dies publicàvem que la Plataforma esquiable de Soldeu no és imprescindible per organitzar les finals de la Copa del Món. Ho va admetre públicament el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, que va explicar que l'esdeveniment esportiu es podia organitzar a la pista Àliga del Tarter sense massa problemes. També va explicar, però, que això suposaria no complir amb els compromisos adquirits amb la FIS i, en conseqüència, el risc de perdre l'organització de més competicions en el futur. Així doncs, què és el que fa que la plataforma de l'Avet sigui tant important fins al punt d'esdevenir una millora definitiva per davant de l'Àliga?

Segons explica avui el president de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Albert Coma, en declaracions a l'ANA, ha manifestat que sense plataforma la pista de l'Avet mai més tornarà a tenir copes del món perquè l'arribada que ofereix ara mateix per a una prova de descens no és apta per a aquesta competició. Explica que la pista de l'Àliga és una pista per fer proves de descens, de súper gegant i de súper combinada, però en l'àmbit tècnic l'Avet és més indicada. En resum: la pista de l'Àliga no és prou exigent per a les competicions masculines.

El màxim representant de la FAE confia a poder comptar amb les dues pistes perquè, en cas contrari, recalca que Andorra estarà en una mena de tercera divisió de les estacions d'esquí, en concret esmenta una "tercera fila". Coma conclou que la pista de l'Àliga no permet disputar un circuit de proves d'homes i dones complet, i per això, en tot cas només permetria alguna súper combinada o súper gegant de dones.

D'ANA.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions
giny

Edició en paper


giny

giny
giny
giny
giny