Notícia

Laura Orgué, més ràpida que el telefèric de la Vall Fosca

Orgué ha completat l'ascensió de 692 metres i 340 de desnivell en 16'20", segons abans que arribés el telefèric de la Vall Fosca

Laura Orgué,telefèric,Vall Fosca
Laura Orgué, més ràpida que el telefèric de la Vall Fosca Autor/a: Capatura de pantalla
Com a esquiadors, us heu plantejat mai pujar per sota el telecadira i intentar competir-hi? Qui pujaria més de pressa? Vosaltres o el remuntador? Doncs això és el que va fer ahir Laura Orgué amb el telefèric de l'estany Gento, a la Vall Fosca.


A un costat, Laura Orgué; a l'altre, el telefèric de la Vall Fosca. La vigent campiona del món de Quilòmetre Vertical s'ha marcat un repte: enfrontar-se en un ascens vertiginós al telecabina de la Vall Fosca en un recorregut que surt de Sallente i arriba fins a l'Estany Gento. I Orgué ho ha aconseguit i ha sigut més ràpida. 
 
Un terreny tècnic, que combina zones pedregoses amb altres de més boscoses: una lluita vertical de 340m de desnivell positiu amb una longitud de 692 metres, que Orgué ha completat en 16' 20''. L'atleta de Salomon ha arribat al final segons abans que una màquina que dóna accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici.
 
"La idea era fer alguna cosa diferent a posar-se un dorsal i competir amb una màquina tenia la seva gràcia. Estic contenta perquè he rendit bé, m'he trobat bé i ho he gaudit", explica Orgué. L'atleta de Salomon no s'havia preparat específicament per al repte, però el dia abans l'aprofito per estudiar el recorregut. "El terreny era molt salvatge, no hi havia camí, i això ens feia dubtar fins al final de si seria possible aconseguir-ho. He intentat no pensar molt de si ho aconseguiria o no i m'he concentrat a anar al més ràpid possible", explica la catalana.
 
Orgué és especialista en el quilòmetre vertical. Una modalitat en la qual se salven grans desnivells positius concentrats en un màxim de 5 quilòmetres. És la vigent campiona del món de Quilòmetre Vertical i és quatre vegades campiona del món de les Skyrunner World Series en modalitat vertical. A més, Orgué, venia de l'esquí de fons, una disciplina en la qual va aconseguir un top10, el millor resultat d'un fondista de l'estat espanyol en els Jocs Olímpics (Sotxi 2014).

D'Esport3.cat

Opinions

Més opinions

Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


40%


8%


52%

77 vots