Notícia

L'esquí d'estiu als Alps agonitza per moments

Alguns mitjans de comunicació han anunciat el tancament de les glaceres de Tignes i Les 2 Alpes

glacera,Tignes
Imatge de la glacera de Tignes avui a primera hora de la tarda Autor/a: Captura de pantalla
El canvi d'hàbits dels esquiadors per una banda i el canvi climàtic per l'altra estan acabant, per moments, amb l'esquí modalitat d'estiu a les glaceres. Si fa un parell d'estius enrere van ser les glaceres italianes les més afectades per l'escalfament global, aquest estiu ho són les franceses. I de quina manera. Val a dir que en els darrers 15 anys les glaceres ja no arriben a obrir tot el mes d'agost i, tot sovint, es tanquen a principis d'agost o a finals de juliol. En aquest estiu tòrrid les glaceres franceses estan patint de valent les altes temperatures i, sobretot, les pluges. A la glacera de Les 2 Alpes, que va obrir portes el 24 de juny, la darrera nevada important data del 28 d'abril. Des d'aleshores les precipitacions han estat nevades sense conseqüències o bé pluja, fins i tot a la cota més alta.

Segons informen alguns mitjans de comunicació a Tignes i Les 2 Alpes han decidit tancar portes, tot i que aquest extrem no està anunciat a les extensions de Facebook de totes dues estacions, en canvi sí que ho han fet a la pàgina web de forma directa, com és el cas de Les 2 alpes, o de forma indirecta, en el cas de Tignes. En aquesta estació, via la seva pàgina web, en cap espai es pot saber l'estat de la glacera, tot i que continua anunciant obertura fins al 6 d'agost.

El fet que cada vegada menys esquiadors s'apropin a les glaceres, el fet que sovint moltes pistes estan reservades a equips que hi entrenen o la poca qualitat de neu conseqüència del canvi climàtic estan derivant en què l'esquí d'estiu esdevingui, cada vegada més, un esquí testimonial.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


















Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny