Notícia

Arcalís, a concurs a l'octubre

Saetde podrà optar a les accions d'Arcalís a la tardor

Freeride World Tour,Arcalis,Vallnord
Saetde podrà optar a les accions d'Arcalís a la tardor. Imatge d'arxiu. Autor/a: Freeride World Tour
El comú d´Ordino veu factible l'acord amb SAETDE sobre Arcalís abans de la campanya d'hivern. Segons anuncia ANA (Agència de Notícies Andorrana), es preveu que el concurs públic estigui enllestit cap a final de setembre o principi d'octubre.


El comú d’Ordino, propietari de l'estació d'esquí d'Arcalís, té la ferma intenció d’analitzar en profunditat al llarg d’aquest mes d’agost la proposta de l’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, perquè la societat pugui entrar a l’accionariat de Secnoa, amb la intenció que entre finals del mes de setembre i l’octubre es pugui convocar el concurs que hauria de permetre aquesta entrada.

Tal com ha detallat el cònsol major, Josep Àngel Mortés, Viladomat té la voluntat de poder entrar a formar part de Secnoa ja de cara a aquesta temporada d’hivern i, per tant, si es convoqués el concurs per a la concessió dels terrenys i també es fes l’ampliació de capital, cap al mes d’octubre, hi hauria temps suficient perquè al novembre ja estigués "tancat" tot el procés.

D’aquesta manera, i després de l’anàlisi de la proposta (que Mortés ha qualificat de “ferma”, tot i que preliminar) durant el mes d’agost per tenir “les coses clares”, els terminis amb els quals es treballaria des del comú serien els esmentats i a la convocatòria de concurs, segons el cònsol major, hi podrien optar altres empreses. El treball que vol plasmar el comú té la finalitat, tal com ha assenyalat Mortés, que la proposta sigui “el màxim d’atractiva” per a la corporació comunal.

El cònsol major d’Ordino ha posat en relleu que, si bé hi ha moltes qüestions que s’han d’analitzar, sense que hi hagi “cap punt irrenunciable”, la proposta de Viladomat sembla força alineada amb el pla director d’Arcalís en el qual el comú continua treballant. De fet, ha afegit que ha estat arran de la presentació d’aquest pla que hi ha hagut la proposta de Viladomat i que les inversions previstes en aquest document són les que es proposen també des de Saetde.

Des de l’oposició, les conselleres Sandra Tudó i Eva Choy han destacat que, tot i que desconeixen els detalls concrets de la proposta de Viladomat, es valora “positivament” ja que es creu que és “important que entri un inversor extern” a l’estació. La setmana passada, de fet, van mantenir una reunió en la qual van ser informades de la intenció del soci majoritari de Saetde, però han destacat que no saben molts dels detalls que comporta aquesta proposta. “La idea inicial”, han manifestat, és “molt bona” i, per tant, han conclòs que esperen que “arribi a bon port”.

D'ANA.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny