Notícia

Els Jocs d'Hivern pel 2030 revifen en el 25è aniversari de Barcelona 92

Gerard Figueras: "Renovem el compromís de Catalunya amb el moviment olímpic amb la mirada posada als Jocs d'hivern 2030"

Gerard Figueras
Gerard Figueras avui a Catalunya Ràdio Autor/a: Captura de pantalla
L'esperança de veure uns jocs d'hivern a celebrar entre Barcelona i el Pirineu encara hi és. Avui l'actual secretari general de l'esport, Gerard Figueras, ha admès en una entrevista a Catalunya Ràdio que confia que a la tardor hi hagi un informe positiu de la comissió que estudia si Catalunya pot presentar candidatura als Jocs Olímpics d'hivern del 2030 Barcelona-Pirineus. Però ha explicat més coses.


"El matí de Catalunya Ràdio" de l'estiu ha entrevistat Gerard Figueras, el secretari general de l'Esport. Figueras ha començat recordant la marca que van deixar els Jocs Olímpics del 1992 a Catalunya: "És evident la transformació de la ciutat urbana, també en infraestructures esportives, però al costat de Barcelona hi ha 13 ciutats catalanes més que en el dia a dia actual encara tenen les instal·lacions a ple rendiment i l'esport hi és present en el dia a dia."

Sobre les reclamacions dels ajuntaments per modernitzar les instal·lacions esportives dels Jocs, Gerard Figueras ha reconegut que falten coses: "Tenim censades 40.000 instal·lacions esportives i és evident que no hem de construir-ne el doble de noves, però sí que hem d'actualitzar les que tenim i, si cal, crear-ne alguna." Tot i això, Figueras ha dit que això no és el més important ara mateix: "La prioritat és fer el canvi de xip; passar de l'esport competició a l'esport per a tothom. Al costat de tenir els millors atletes del món, hem de fer que la major part dels ciutadans incorporin l'activitat física com un hàbit diari."

Jocs Olímpics d'hivern 2030 i Jocs Mediterranis 2018


D'altra banda, el secretari general de l'Esport confia que a la tardor hi hagi un informe positiu de la comissió que estudia si Catalunya pot presentar candidatura als Jocs Olímpics d'hivern del 2030 Barcelona-Pirineus: "Serien una oportunitat per tancar el cercle i acostar el territori pirinenc a la gran urbs a través de l'esport. Renovem el compromís de Catalunya amb el moviment olímpic, amb la mirada posada als Jocs d'hivern 2030". Pel que fa als Jocs Mediterranis de Tarragona per al 2018, Figueras està convençut que es faran "sí o sí": "La Generalitat ha complert els seus compromisos amb els Jocs Mediterranis de Tarragona. Esperem que l'Estat també."

L'esport en una Catalunya independent

En aspectes més polítics, Gerard Figueras ha lamentat que l'Estat "no hagi ofert mai la possibilitat que les federacions catalanes tinguin interlocució directa amb Europa", i ha afirmat que "moltes entitats esportives han posat les seves instal·lacions a disposició del govern per posar urnes". El secretari general de l'Esport també ha parlat del Comitè Olímpic de Catalunya: "Està creat i funciona, però no està reconegut pel COI, i no ho estarà fins que no sigui el Comitè Olímpic d'un estat, així ho marca la carta olímpica". Finalment, Figueras ha assegurat que "si Catalunya esdevé un estat propi, donarem l'opció a triar si els esportistes volen continuar competint amb les seleccions espanyoles o ho volen fer amb les catalanes", i que ara mateix "les estructures d'estat de l'esport a Catalunya estan a punt en un 95%".

De CatalunyaRadio.cat

Comentaris

  • Per fer uns jocs d'hivern hem de començar fent la pista indoor de esquí a Barcelona de la mateixa forma que es va fer el CAR de Sant Cugat uns anys abans de les olimpiades del 92, será una forma de tindre posibilitats de tindre esportistes de nivell i apropar alguna competicio de esquí o snow a la ciutat de Barcelona.

5-10-20-tots
1
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny