Notícia

President Puigdemont: “Catalunya està preparada per organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern"

Carles Puigdemont ha participat, aquest vespre, en l’acte commemoratiu del 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona

Carles Puigdemont
President Puigdemont va declarar ahir al vespre que Catalunya està preparada per organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern" Autor/a: Sala de premsa Gencat
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest vespre de dimarts, que “l’experiència olímpica del 92 va suposar una transformació de Barcelona i  de Catalunya” i també “el ferm convenciment que si ens proposem quelcom, ho podem aconseguir”.
 
D’aquesta manera i durant l’acte commemoratiu del 25à aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona, que s’ha celebrat al Palauet Albéniz, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que Catalunya està preparada per presentar una candidatura per organitzar uns Jocs Olímpics d’Hivern i “projectar-nos novament al món a través de l’esport”.
 
El president de la Generalitat ha iniciat la seva intervenció, fent referència al “somni col·lectiu” que van suposar els Jocs del 92 . “Van ser de tots, perquè societat i administracions vàrem anar tots a l’una, perquè el diàleg i les complicitats van permetre assolir l’objectiu, sense retrets, sense imposicions”, ha assegurat. I, en aquest sentit, ha fet seves les paraules de Nelson Mandela: “L'esport té el poder de canviar el món. Té el poder d'inspirar i unir les persones d'una manera que poc més ho fa", ha recordat.
 
Pel president, aquells Jocs “van fer realitat l’anhel olímpic de la ciutat i, per extensió, d’un país, Catalunya, que sempre ha estimat l’esport”, i van suposar des de canvis en la fesomia urbanística de Barcelona, a la creació de programes específics de suport a l’esport d’elit o la remodelació i nova construcció d’instal·lacions esportives arreu del territori.
 
Per això, considera que sense la celebració dels Jocs  “no s’entendria la potencia esportiva de la Catalunya d’avui”, on ha recordat que més de la meitat de la població practica activitat física i esport de forma habitual; hi ha 700.000 llicències federatives repartides en 72 federacions esportives; 450.000 nens i nenes fan esport en edat escolar i hi ha més de 9.000 clubs esportius.  I, tot plegat, ha afegit com un “exemple del llegat olímpic sostenible”, com ho demostra el fet que totes les infraestructures olímpiques de Barcelona i de les subseus d'arreu de Catalunya estiguin a ple funcionament esportiu.
 
El president Puigdemont ha acabat la seva intervenció dirigint-se a les persones que van fer possible la celebració “dels millors Jocs de la història”, per a les quals ha tingut paraules d’agraïment i ha recordat també l’alcalde de la Barcelona olímpica, Pasqual Maragall, del qual ha subratllat que “va saber teixir complicitats perquè la flama olímpica il·luminés un somni que perdura avui, 25 anys després” i que ha explicat que també de la mà de l'aleshores president del COI, Joan Antoni Samaranch, “van contribuir, juntament amb el Govern de la Generalitat perquè aquests millors Jocs de la història també parlessin català”, ha reblat.
 
A més del president, han intervingut en aquest acte l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president del Comitè Paralímpic Internacional, Philip Cravens; el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, i rei Felip. També hi han assistit el conseller de la Presidència, Jordi Turull, i el secretari general de l’Esport i president del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras. L’acte ha acabat amb la cerimònia de l’encesa de la torxa olímpica.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny