Notícia

El telecadira Coll de Pal de La Molina quedarà enllestit la temporada 2018-19

La instal·lació va quedar a mig fer el novembre de 2011 per la crisi econòmica del moment

telecadira,coll de pal, la Molina
El telecadira Coll de Pal de La Molina serà realitat la temporada 2018-19 Autor/a: Diaridelaneu.cat
En plena crisi econòmica, el mes de novembre de 2011, el Govern de la Generalitat va deixar a mig muntar el telecadira de Coll de Pal a La Molina. La notícia en el seu moment va suposar un impacte important ja que, quan ja estaven instal·lades més d'una tercera part de les pilones, i les estacions de sortida i el retorn enllestits, la resta d'obra quedava pendent de finalitzar. I amb aquest entrebanc, l'accés i desenvolupament al sector Coll de Pal quedava a mig fer.

En el seu moment l'obra estava pressupostada en 2,3 milions d'euros, i ja se n'havia executat més de la meitat. Malgrat això, però tenint present el context real i molt mediatitzat d'una economia en plena crisi, amb empreses de tota mena abaixant persianes, hospitals tancant plantes senceres o amb la congelació de plantilles de funcionaris, per posar tres exemples, continuar amb la instal·lació del telecadira suposava assumir uns riscos innecessaris d'una suposada mala gestió dels recursos públics. O un criteri poc escrupolós amb les necessitats del país. Dit i fet, abans que la imatge del Govern quedés en entredit, el govern va preferir deixar a mig fer el telecadira. Ara, sis anys després, surt de nou a concurs la licitació per acabar les obres.

Segons l'anunci oficial de licitació, publicat el 21 de juliol de 2017, el pressupost d'execució per enllestir el telecadira és d'1.061.000 € (IVA no inclòs), el termini per rebre ofertes finalitza el 15 de setembre d'enguany i un cop adjudicada l'obra el seu termini d'execució és de 8 mesos, el que permet pensar que el telecadira estarà operatiu per a la temporada 2018-19.

El telecadira, que uneix la confluència de les pistes Muntanya Sagrada i Olímpica, a tocar del Llac (cota 1.700 m), amb el teleesquí Sant Jordi de Coll de Pal (cota 2.025 m), és l'antic cap de Comella pinça fixa de 4 places que, l'any 2008, va ser substituït per un modern desembragable de 6 places.

Enllestir el telecadira Coll de Pal és un dels objectius que proposa el PDU de Molina-Masella, la redacció del qual hauria de queda enllestida dins aquest any, per consolidar l'accés principal a les pistes d’esquí des de Bagà, proposta que vol fomentar-ne el seu ús i estendre la influència, a nivell econòmic i social, de l’estació ceretana a l’Alt Berguedà.

Sector Coll de Pal

Un cop quedei enllestida la construcció de l'esmentat telecadira, el desenvolupament de la zona encara estarà pendent de la construcció d’una bassa d’aigua per al proveïment a la xarxa de canons de neu de les pistes Comabella, Sant Jordi i la cinta de debutants, un aparcament amb capacitat per a 150 vehicles i un edifici de serveis ja acabat en l'estructura exterior.

L’estació de Coll de Pal, projectada l’any 1975 i posada en marxa el 1980, és propietat de l’Ajuntament de Bagà i va ser gestionada pel Club Esquí Coll de Pal fins que l’any 2005 l’estació es va integrar a La Molina.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

''El ràfting ha fet ressorgir el caiac''
Bernat Baylina Guia i monitor d’esports d’aventura al Pallars

entrevista
giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


65%


14%


11%


11%

37 vots