Notícia

75è aniversari a La Molina amb l'obra més esperada: telecabina fins al Niu de l'Àliga

FGC licita el tram II del telecabina Alp2500, que tindrà un cost de 6.000.000 d'euros

telecabina,alp2500,la Molina
En telecabina fins al cim de la Tosa en poc més de 6 mesos. La Molina licita aquest agost les obres del tram II del telecabina. Autor/a: Diaridelaneu.cat
Tot apunta al fet que La Molina es prepara per a fer-la grossa en la festa del que serà el seu 75è aniversari. Si fa uns dies des d'aquest diari avançàvem en la licitació de les obres per enllestir el telecadira a Coll de Pal, previst per a la campanya 2018-19, avui la notícia encara és de majors dimensions: el telecabina fins al Niu de l'Àliga serà una realitat abans de 6 mesos. Així doncs La Molina es prepara per a una celebració del seu 75è aniversari (primer teleesquí) que promet!


Ja hi ha data per a l'arribada del telecabina de La Molina fins al Niu de l'Àliga. Serà abans d'un any, en concret el 28 de febrer de 2018. Aquest mes de juliol el Govern català, a través del seu operador Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, ha tret a concurs la licitació de la construcció del segon tram del telecabina, instal·lació que permetrà arribar a la cota 2.520 de la muntanya de la Tosa, a les portes del refugi Niu de l'Àliga. El cost d'aquest segon tram serà de 6.026.749,85 € IVA inclòs.

La prolongació del telecabina serà per transferència de vies, fet que permetrà que els usuaris del telecabina no hi hagin de fer cap transbord quan arribin a l'actual estació de la cota 2.350 m, i per tant podran continuar fins a la que serà la nova estació de retorn a la cota 2.520 m, al Niu de l'Àliga. De fet, la nova estació estarà ubicada a les portes de la que fou l'antiga terminal del telecabina que ja arribava al Niu, entre els anys 1954-1968.

L'actual estació de retorn passarà a ser, doncs, una estació intermèdia, en la qual els usuaris del telecabina podran optar a baixar del giny mecànic o bé a continuar fin als final de trajecte, a tocar del cim de la Tosa (2.535 m).

Segons el plec de clàusules les obres s'adjudicaran dins aquest mes d'agost, no podran interferir en les actuals activitats d'estiu ni de tardor i s'hauran d'entregar el 28 de febrer de 2018. Un termini que sembla molt just, atesa la importància i volum de les obres i instal·lacions que caldrà implementar per a la finalització del giny mecànic. En qualsevol cas, aquests són els requisits i clàusules per a la remodelació de l'estació intermèdia, la construcció de 9 pilones que cobriran 980 m de longitud i 180 m de desnivell, cimentació de pilones, muntatge elèctric, instal·lació de nou cable, cabines i l'hangar de l'estació de retorn.

Sens dubte, amb aquesta nova instal·lació, La Molina celebrarà el seu 75è aniversari, previst per a l'hivern 2017-18, de la forma més completa.

Comentaris

  • ENHORABONA !JA ERA HORA !
    HEM D'ESTIMAR LA MOLINA I TOT LO QUE REPRESENTA PELS QUE FA MES 50 ANYS QUE ESQUIEM A LES ESTACIONS CERETANES.EL SEGÜENT PAS :ZONA COLL DE PAL!!!
    FELICITATS PER L'ENCERT ! BRAVOOO!

5-10-20-tots
1
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny