Notícia

La glacera de Tignes, amb gel gris i ja sense neu, tanca aquest divendres

Avança dos dies el tancament, que estava previst per al 6 d'agost

glacera,Tignes
La glacera de Tignes, amb gel gris i ja sense neu, tanca aquest divendres Autor/a: Captura de pantalla
En els darrers anys el període d'obertura de les glaceres és una veritable "loteria" meteorològica. Sovint els directors de les estacions amb glacera per a la pràctica d'esquí d'estiu saben només el dia d'obertura, però ja és gairebé impossible programar el dia de tancament. Tot i així hi ha qui arrisca i, per intentar rendibilitzar tant com es pugui les places hoteleres i els llocs de treball, i basant-se en les estadístiques dels darrers 20 anys, procuren posar una data de previsió de tancament.

Però el canvi climàtic, com passa amb tot allò el que ha de dependre de la meteorologia, ho fa posar tot entre cometes. Tignes, la que havia estat la glacera més popular per esquiar a l'estiu 30 anys enrere, pateix com mai els efectes de l'escalfament global.

A principis d'aquest estiu la glacera tenia previst tancar portes el diumenge 6 d'agost, però no s'hi arribarà. Impossible, i encara com s'ha pogut estirar tant la temporada d'estiu. El cas és que l'estat de la Grande Motte, nom amb què es coneix aquesta glacera, agonitza des de fa dies. Les condicions per a la pràctica de l'esquí són gairebé impossibles, amb un gel gris i brut, només cobert amb unes poques clapes de neu vella i marronosa, han deixat les pistes per a esquí d'estiu impracticables. Tant és així que aquest divendres, l'estació tanca portes, segons han comunicat en el seu web oficial. Dos dies abans del previst, cert, però possiblement molt més del que convindria per deixar els clients amb bones sensacions.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny