Notícia

Territori i Sostenibilitat licita la instal·lació de viseres antiallaus a la C-28 entre Baquèira i la Vall de Ruda

Els treballs començaran la primavera vinent, amb un termini d'execució de sis mesos.

La C-28 és objecte d'actuacions continuades de millora per a la seva protecció contra allaus   Imatge d'arxiu
La C-28 és objecte d'actuacions continuades de millora per a la seva protecció contra allaus Imatge d'arxiu Autor/a: Diari de la Neu
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres per instal·lar viseres antiallaus a la carretera C-28 entre Baquèira i la Vall de Ruda (Naut Aran) per un import d'1,8 milions d'euros. Els treballs començaran la primavera vinent, amb un termini d'execució de sis mesos. La carretera C-28 és objecte d'actuacions continuades de millora per a la seva protecció contra allaus. Així, actualment estan ja en execució les obres d'implantació de barreres paraallaus a la zona del Cap de Comials, que incideix sobre un tram de la carretera C-28 al terme municipal d'Alt Àneu al Pallars Sobirà, amb una inversió de 3,5 MEUR.

L'actuació prevista ara és una primera fase d'instal·lació de viseres per protegir la carretera de les allaus, amb la construcció de 120 metres lineals. La visera és una estructura de formigó armat formada per un mur estrep a la banda muntanya, una alineació de piles a la vora exterior de la carretera i un tauler de cobriment conformant un pòrtic, que garanteix la contenció dels allaus i el seu abocament en un talús lateral. Les obres inclouran, a més de la formació de les viseres, els treballs previs, demolicions i moviments de terres i la disposició del sistema de drenatge, la pavimentació i la col·locació dels elements de seguretat viària.

Font: CCMA

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots