Notícia

Un dels impulsors de la plataforma demana aturar les obres per no molestar els clients del seu hotel

Casa Calbó, un dels grans beneficiats de la plataforma esquiable, lamenta les obres acabades de començar perquè generen molèsties als clients

plataforma,soldeu,grandvalira
Les màquines que graten la muntanya on cal fer la plataforma esquiable fan massa soroll i això molesta els clients de l'hotel Autor/a: Altaveu Digital
Notícia curiosa la que publiquen els companys del digital andorrà Altaveu Digital. Segons informava ahir el mitjà, Casa Calbó lamenta l'inici de les obres de la plataforma perquè generen queixes entre els clients dels seus hotels. Comprensible en part, sino fos que l'empresari i a la vegada ex-conseller del Comú de Canillo, també és el gran impulsor de la passarel·la esquiable que ara cal construir a contrarellotge. L'empresari és el gran beneficiat de l'obra juntament amb l’entitat bancària que li dóna crèdit, segons publica el mitjà andorrà.


Explica el digital andorrà que els responsables de la unió temporal d’empreses (Cevalls, Copsa i Locubsa) que treballen a Soldeu en la primera fase de les obres de construcció de la polèmica plataforma esquiable encara es freguen ara la cara. L’empresari hoteler Josep Areny, màxim responsable del Grup Calbó, el conglomerat que aglutina centres hotelers com l’Hermitage, el Village o el primerenc Sport Hotel entre altres, se’ls va plantar dijous demanant-los que aturessin les obres perquè els treballs causen molèsties als clients dels seus hotels. Que aturin les obres, és clar, en aquelles hores que encara romanen a les estances hoteleres els hostes.

Fonts coneixedores de la situació, que han qualificat de surrealista, asseguren que els tècnics operaris encara es fan creus de la demanda. Josep Areny és el principal promotor de la idea de la passarel·la, que comporta que la pista de l’Avet, amb la instal·lació feta, entri pràcticament al menjador dels seus hotels. De fet, la plataforma, rere la qual fa anys que hi ha l’empresari hoteler i que ha tingut finalment la virtut (i necessitat multibanda) de ‘col·locar’ a Ensisa, beneficia enormement casa Calbó i, de retruc, els seus creditors bancaris.

Aquesta primera fase de treballs es va iniciar dimarts amb l’autorització de l’inici de les obres per part del comú de Canillo. No va ser fins l’endemà que realment les màquines, que ja feia dies que les empreses adjudicatàries havien començat a traslladar a Soldeu, van començar a pedalar de veritat. Actualment es fan treballs d’excavació i sustentació de les construccions posteriors (plataforma pròpiament dita i aparcament per a uns 450 vehicles). El primeríssim primer pas és retirar la capa vegetal que cobreix el paratge natural i emmagatzemar-lo per després poder restaurar la zona.

La feina comença força aviat al matí. De fet, el calendari, segons que han dit sempre els responsables d’Ensisa, en general, i dels treballs en particular, és molt ajustat si es vol tenir la nova infraestructura apunt per a l’inici de la temporada 2018-2019. O encara que sigui per a la Copa del Món del 2019. No s’hi val a badar, per tant. I es preveu que les obres es facin estiu i hivern. Però els primers moviments de terra haurien ja molestat la pau matinal dels clients -pel soroll que causa la maquinària- dels hotels de casa Calbó, tots d’ells d’un luxe notable.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny