Notícia

Ricard Ortega: “Amb moltes ganes de millorar per poder entrar en l’estructura esportiva RFEDI”

Participar en proves de la Copa d'Europa i fer Top 3 al Campionat d'Espanya estan entre els objectius per la propera temporada

Ricard Ortega encara la temporada amb entusiasme i nous reptes
Ricard Ortega encara la temporada amb entusiasme i nous reptes
Ricard Ortega, català de 20 anys i del club LMCE, es mostra entusiasmat amb la seva incorporació al nou Grup de Seguiment Especial de la RFEDI a l’afirmar que es tracta d’una oportunitat que “aprofitaré al 200%”. Entre els seus objectius esportius per a la pròxima temporada s’ha marcat participar en proves del circuit de Copa d’Europa i classificar-se al Top 3 del Campionat d’Espanya.


Ricard, com valores la passada temporada 16-17?
La passada temporada 16-17 ha estat positiva. He aconseguit baixar punts i millorar el meu ranking FIS de les 3 disciplines on he participat. En eslàlom he pogut baixar dels 30 punts, tot i que l’objectiu eren 25. En gegant m’he quedat una mica lluny de la meva meta, i en súper gegant he baixat molts punts, amb això he guanyat molta confiança en aquesta disciplina, per la qual tenia més respecte degut a les meves lesions. 
Un altre aspecte positiu és que he pogut enllaçar 2 temporades seguides a ple rendiment i que m’ha permès guanyar molta més confiança, estabilitat i continuïtat en l’entrenament i sobretot, en carrera.
 
Quins són els teus objectius per aquesta pretemporada?
El meu objectiu sobre esquís es posar-me ràpidament al nivell dels meus companys (amb menys punts i més nivell que jo), sense deixar de banda la tècnica base i tota la recol·locació del meu cos, per ser més efectiu en un traçat.  
Com a objectius físics m’he marcat millorar el meu estat de forma per a ser el més ràpid en els traçats, millorant força i potència de cames, abdomen i tren superior. Per aquesta temporada també és molt important millorar la capacitat anaeròbica.
 
Aquest estiu, on estareu entrenant? 
El juny ja vam realitzar la primera concentració a Les 2 Alpes (França) i vam poder entrenar 9 dies amb unes condicions excepcionals. De juliol a novembre farem les concentracions d’esquí a la Casa Espanya de Saas Fee (Suïssa) i esperem que les condicions també siguin increïbles.
A més, hem realitzat concentracions de físic al CAR de Sierra Nevada, on hem fet un control mèdic i tests físics. Durant la pretemporada tornarem al centre d’alt rendiment granadí per realitzar més concentracions de físic.

A un pas d’entrar a formar part de la RFEDI, encares la nova temporada de forma diferent a les anteriors?
La encaro amb la mateixa il·lusió però  amb més ganes per poder arribar al més amunt d’aquest esport. Sense pressió i amb ganes de gaudir entrenant. Al final és la clau de l’èxit.

La pròxima temporada es disputen els JJOO a PyeongChang (Corea del Sud). Afecta d’alguna manera aquest gran esdeveniment a la teva preparació?
Els jocs son el somni i l’objectiu de tot esportista. Potser aquests JJOO em queden una mica lluny per resultats i punts FIS, però esta clar que lluitaré al màxim, aprofitant totes les carreres de desembre i gener, per complir els objectius i ves a saber, potser es compleix el somni olímpic.

Quins resultats t’has marcat per al 17-18?
Principalment baixar de 9 punts FIS. Menys de 20 punts en eslàlom i menys de 25 punts en gegant. També m’he proposat classificar-me per fer alguna prova del circuit de Copa d’Europa i aconseguir el Top 3 al Campionat d’Espanya.

El teu germà petit Albert està a l’equip C. Una motivació o una competència pura i dura? 
Les dos coses. Sempre és una motivació i és bonic tenir el teu germà de company d’equip. Tenim molt bona relació i això ens ajuda a millorar als dos, però sense deixar de banda la competència, ja que l’esquí és un esport individual i tots volem guanyar. Sempre tenim el nostre ¨pique¨ sa, però no només en l’esquí sinó en tots els esports.

Com valores aquest nou Grup de Seguiment Especial que s’ha creat just aquesta temporada?
Les meves primeres impressions són molt bones. Estem fent tot el programa igual i amb el mateix tracte que l’equip. Em sento amb moltes ganes de millorar per poder entrar a la RFEDI al desembre.

Què representa per tu estar en aquest grup?
Estar al Grup de Seguiment Especial representa que l’esforç, treball i superacions personals del dia a dia tenen la seva recompensa. Es una oportunitat que em dóna la RFEDI i l’aprofitaré al 200%
 
Molt personal

Edat: 20
Club: LMCE - Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH).
Estudis: Cursant grau d’Administració i Direcció d’Empreses.
Lloc de naixement i residència: Sant Cugat del Vallès i  Cerdanyola del Vallès.
Què fas quan no entrenes? Surf, skate, treballar, viatjar.
Una estació preferida: La Molina
Patrocinadors: Els patrocinadors de la RFEDI són Movistar, Audi i AC-Hotels. Croc-ski, Uvex, Nordica, Teampartners són els meus patrocinadors personals.
 
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial