Notícia

Paula Martínez: “Encaro la temporada amb molta motivació”

Classificar-se pels mundials Júnior d’esquí de fons, repte per aquesta temporada

Paula Martínez encara la temporada amb motivació i nous reptes
Paula Martínez encara la temporada amb motivació i nous reptes Autor/a: RFEDI
Aquesta temporada, la jove fondista de 17 anys de Tuixent i del club CENA entrenarà amb el Grup de Seguiment Especial de la RFEDI i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), una oportunitat que, segons Martínez, representa “molta satisfacció perquè és la recompensa del treball d’anys anteriors ”. Aquesta temporada 2017-18 té com a repte classificar-se pels mundials Júnior d’esquí de fons que es disputaran a Suïssa.


Paula, com valores la temporada 16-17?
En general ha estat una temporada bona, tot i que em segueix faltant regularitat, però amb una mica de millora respecte l’anterior.

Quins són els teus objectius per aquesta pretemporada?
Els meus objectius per a aquesta temporada són evolucionar tècnicament, sumar hores de qualitat per arribar bé i poder fer un bon paper a la temporada.
 
Aquest estiu, on estareu entrenant?
A Serra Nevada el físic (juny i agost), Noruega juntament amb corredors d’altres països a finals de juliol. Mallorca el físic (setembre) i Àustria sobre neu novament (setembre i octubre).
 
A un pas d’entrar a formar part de la RFEDI, encares la nova temporada de forma diferent a les anteriors?
Sí, encaro la nova temporada amb molta motivació ja que vas veient que s’han de cuidar fins els més petits detalls per assolir els teus objectius.

La propera temporada es disputen els JJOO a PyeongChang (Corea del Sud), afecta en quelcom aquest gran esdeveniment a la teva preparació?
 En la meva preparació no afecta ja que estic a un nivell molt inferior. No obstant, esdeveniments que toquen tant de prop motiven per seguir entrenant, per poder estar allà algun dia.
 
Quins resultats t’has marcat pel 17-18?
M’agradaria estar al top 3 als Campionats d’Espanya, millorar en competicions FIS i Copa d’Europa. En general, també m’he proposat baixar els punts FIS i intentar ser més constant. Com a repte: classificar-me pels Mundials Júnior de Suïssa.
 
Com valores aquest nou Grup de Seguiment Especial que s’ha creat just aquesta temporada?
És l’esglaó que faltava entre l’equip espanyol RFEDI i el grup ja creat futuRFEDI de fons. Un graó necessari en la progressió natural pels esportistes joves.
 
Què esperes de la teva entrada al Grup de Seguiment Especial de fons?
Prendre contacte amb corredors de més nivell i, si tot surt bé, poder entrar a l’estructura de la RFEDI, a l’equip nacional.
 
Què representa per tu estar a aquest grup?
Molta satisfacció perquè és la recompensa del treball d’anys anteriors. A més, poder estar compartint entrenaments i temps amb els de l’equip motiva encara més.
 
Molt personal
 
Edat: 17.
Club: CENA. Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH).
Estudis: 2n de Batxillerat
Lloc de naixement i residència: Tuixent.
Què fas quan no entrenes? M’agrada molt veure Series
Una estació preferida: Val di Fiemme (Itàlia).
Patrocinadors: Movistar, Audi, AC-Hotels.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial