Notícia

El Comú d'Encamp marca data límit a SAETDE per desbloquejar l'acord d'intencions

SAETDE haurà de presentar un document que acrediti que els terrenys de Concòrdia estan dins la concessió esquiable

El Comú d'Encamp marca data límit a SAETDE per desbloquejar l'acord d'intencions. Imatge d'arxiu.
El Comú d'Encamp marca data límit a SAETDE per desbloquejar l'acord d'intencions. Imatge d'arxiu.
El comú d'Encamp ha marcat la data límit de finals d'any a SAETDE perquè els facin arribar el document sobre l'acord d'intencions on s'hi justifiqui que els terrenys de Concòrdia es troben dins la concessió. Així ho defensa SAETDE, que afegeix que aquesta situació ha bloquejat el desenvolupament a la zona i els ha fet perdre diners. Demana, com a compensació, que se'ls ampliï la concessió o se'ls pagui una indemnització. Si no es justifica, el comú no descarta fer un nou concurs per l'explotació.


La pilota pel desenvolupament de l'acord d'intencions està al camp de SAETDE que ha de presentar un document que acrediti que els terrenys de Concòrdia entrarien dins de la concessió. El fet és que la societat defensa que en un document inicial aquesta situació era prevista, però que no s'ha pogut desenvolupar amb la consegüent pèrdua de diners. Per això si el que assegura SAETDE és veritat el comú hauria de pagar una indemnització a la societat o bé ampliar-ne la concessió. El comú ha donat de termini fins a final d'any. Un cop el comú rebi els documents, els estudiarà i es dóna un termini d'un any per prendre una decisió que dependrà també de la legalitat de tot plegat "perquè era un tema que feia molt temps que se n'estava parlant", explica el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres. "L'ideal seria arribar a un acord. Si realment és així, es fa una valoració i s'ha d'indemnitzar. Si no s'indemnitza s'ha d'ampliar la concessió", "potser amb 30 anys", preveu. "És un tema que hem de valorar si la llei ens ho permet fer", afegeix.

Torres diu que en cas que SAETDE no presentés el document es tiraria pel dret i es faria un concurs per treure a concessió els terrenys on també es podria presentar SAETDE. Si es demostra que els terrenys es troben dins la concessió ja es passarà "a la segona fase", explica el cònsol. Torres diu que en cas que SAETDE no presentés el document es tiraria pel dret i es faria un concurs per treure a concessió els terrenys. SAETDE també hi podria postular, si així ho estima, com avança el cònsol.

Ha recordat que aquest és el document que bloqueja que l'acord d'intencions tiri endavant. A més, diu que per a l'estació seria bo ampliar-se en aquests terrenys donant més opcions als clients i sent un atractiu més per atreure'n.

Informació d'AndorraDifusio.ad

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista