Notícia

Cara i creu a les estacions d'esquí xilenes en el seu final de temporada

Corralco anuncia obertura fins l'1 de novembre i Portillo va tancar ja fa més d'una setmana

Corralco
Corralco, a la imatge, anuncia obertura fins l'1 de novembre i Portillo ja porta una setmana tancada Autor/a: Facebook Corralco
Final de temporada de contrastos a les estacions d'esquí xilenes. Queden pocs dies per a finals de mes de setembre, moment en què, tradicionalment i per estadística, les estacions d'esquí dels Andes xilens tanquen instal·lacions i pistes.

Aquest hivern ha estat especialment generós en precipitacions als Andes de la zona volcans i estacions com Antillanca, Nevados de Chillán oCorralco han gaudit de molt bones condicions en gruix, aquestes darreres sobretot amb nevades molt abundants precipitades al llarg de l'agost. Ara com ara a les cotes altes d'Antillanca els gruixos s'apropen als 4 metres i 2 metres a la cota baixa i ja ha anunciat, via xarxes socials, que el tancament serà per a l'1 de novembre. Pel que fa a Ski Pucón, l'estació a la falda del volcà Villarrica, continua oberta i les condicions són bones, però no han donat dades a les xarxes socials.

Menys afavorides, però, han estat les de l'extrem sud i les de l'extrem nord. I si Corralco és la cara, la creu ho són dues estacions dels extrems de la serralada. És el cas de Portillo, la més septentrional dels Andes xilens i que diumenge, 10 de setembre, va donar per tancada la temporada avançant-se en uns 20 dies el seu tancament. Cerro Mirador, a l'extrem sud de Xile, no ha pogut obrir totes les pistes en tota la temporada i l'exercici es dóna per perdut.

Les estacions metropolitanes, El Colorado, La Parva i Valle Nevado també han gaudit de molt bones condicions i encara són obertes, preveient el seu tancament per al 30 de setembre però sense descartar-ne el tancament alguns dies més tard. Cal recordar que les metropolitanes van obrir a principis del mes de juny i que aquesta temporada hauran arribat a obrir prop de 90 dies, unes xifres que es poden considerar habituals.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny