Notícia

La Molina enllesteix la innivació de la pista FIS Solell

Problemes per a la prolongació del telecabina fins al Niu de l'Àliga

Solell,Torrent Negre,La Molina
La Molina enllesteix la innivació de la pista FIS Solell Autor/a: Lluís Zúñiga
Recta final dels treballs per instal·lar xarxa de neu produïda a la pista Solell de Torrent Negre. Aquesta setmana s'han accelerat les obres per deixar enllestida la instal·lació de prop de 20 canons de neu produïda en aquesta pista homolagada FIS i destinada habitualment a entrenaments i competició.


Tot apunta al fet que La Molina es presentarà a la línia de sortida de la temporada 2017-18, la del seu 75è aniversari, amb força novetats. Si fa unes setmanes anunciàvem la finalització d'obres per instal·lar xarxa de neu produïda a la pista Costa Rasa, al sector Roc Blanc, avui podem fer el mateix per anunciar nova instal·lació de canons al sector Torrent negre. En aquest cas es tracta de la pista Solell, una vermella paral·lela al traçat del telecadira.

Més dades de la pista Solell

Aquesta pista habitualment es destina a entrenaments i competicions i acostuma a gaudir de bones condicions de neu, tant per alçada, ja que es troba a la cota 2.000 de l'estació, com per la seva orientació, que és a nord.

L'estadi Solell-Torrent negre s'ubica a la falda del Puigllançada. La cota de sortida és a 2.300 m, i la cota inferior és a 1.995 m. Té una longitud de 1.350 metres i un desnivell de 300 metres i la qualificació per dificultat és de pista vermella.

Fins ara era l'únic dels 3 estadis de competició homologats FIS (Estadi-Comella, Roc Blanc i Solell) que no disposava d'innivació de suport. La Federació Internacional d'esquí va tornar a homologar la Solell l'any 2014 per mitjà del seu inspector Walter Thrilling, que va visitar el domini per tal de renovar l'homologació dels diferents estadis de competició de l'estació.

Problemes per al telecabina fins al Niu de l'Àliga

Malauradament una de les notícies més esperades i desitjades per a la temporada vinent sembla que no serà possible veure-la enllestida. La notícia, que va avançar Diaridelaneu el passat 1 d'agost, avançava l'inici imminent de les obres per allargar el telecabina Alp2500 fins al refugi Niu de l'Àliga.
El consistori de Bagà, però, on dins el seu terme municipal s'hi ubica ubicat el refugi del Niu de l'Àliga, no ha concedit permís d'obres per a la prolongació del telecabina ALP2500. El motiu? Ha condicionat aquest permís a què primer es finalitzi la construcció del telecadira de Coll de Pal -obra que es realitzarà aquesta primavera vinent de 2018-. Tot i que les negociacions continuen obertes sembla que ja és gairebé impossible que, encara que s' arribés a un acord en els pròxims dies, hi hagués prou termini de temps per acabar una obra que tindrà un cost de 6 milions d'euros.

Segons el plec de clàusules les obres s'havien d'adjudicar dins el mes d'agost i s'havien d'entregar el 28 de febrer de 2018. Entre les obres s'hi inclouen la instal·lació de 9 pilones, cimentació, muntatge elèctric, instal·lació de nou cable, cabines i l'hangar de l'estació de retorn.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny