Notícia

10 coses que has de saber de Cerro Castor

Cerro Castor és una estació singular, amb una neu única conseqüència de la influència de l'oceà i la proximitat del continent Antàrtic

la brecha,cerro castor
Entrada pista La Brecha, una dels traçats imprescindibles per esquiar quan es visita Cerro Castor Autor/a: Diaridelaneu.cat
Aquestes són les 10 qüestions bàsiques que cal saber de Cerro Castor, segons la nostra experiència d'acord amb la visita realitzada els dies 19, 20, 21 i 22 d'agost de 2017.


1 - La neu.

De característiques molt especials i singulars, la neu a Cerro Castor s'assembla a la que podríem trobar al continent de l'Antàrtida. Pot esdevenir molt densa per la singularitat que li dóna la proximitat al mar i la latitud del paral·lel 54°47′59″ S. S'obre de mitjans de juny fins als primers dies d'octubre, entre 95 i 105 dies de temporada. La xarxa d'innivació es basa en 23 canons de baixa pressió.

2 - Els remuntadors.

L'estació compta amb remuntadors molt nous, ja que va ser creada l'any 1999. Disposa de 8 ginys mecànics; 4 telecadires de 4 places pinça fixa, tres teleesquís de perxa i una zona de debutants equipada amb 3 cintes transportadores de curt recorregut.

3 - Les pistes.

De tots nivells, en conjunt molt ben perfilades i amples. Sobre plànols hi ha traçats 33 km de pistes entre les cotes 250 i 1.100 m. Com a curiositat la majoria de pistes tenen noms d'animals. En general hi predominen els traçats destinats a esquiadors de nivell mitjà i expert. La zona de debutants no és a la cota baixa de l'estació sinó en la seva cota intermèdia, coneguda com "cota 480".
Imprescindible fer-se una selfie a la pista "La Brecha!"

4 - Forapistes i àrees freestyle.

No és la millor estació per als practicants d'espais forapistes, ja que només hi ha dos traçats senyalitzats d'aquesta tipologia.
Pel que fa a àrea freestyle cal destacar la zona habilitada al telecadira del Parque, amb un snowpark especialitzat en salts, amb una configuració i manteniment que res tenen a envejar als estàndards europeus. També hi ha un circuit d'snow-cross.

5 - Història.

L'estació va néixer des de zero l'any 1999. L'estació va ser impulsada pel Govern i gestionada en concessió a una empresa de caràcter familiar, liderada per Gastón Begué, qui va ser esquiador olímpic en representació per Argentina. Avui és una destinació molt valorada per equips de competició.

6 - Restauració i allotjament.

A pistes l'oferta d'allotjaments és limitada a un complex de cabanes amb preus, al nostre criteri, excessius. L'alternativa és a Ushuaia, a 25 quilòmetres de l'estació, amb una àmplia oferta d'hotels i servei de transport diari ofert per diverses empreses.
Pel que fa a restauració a Cerro Castor hi ha diversos restaurants i punts gastronòmics, d'oferta variada en qualitat i preus.

7 - Accessos i aparcaments.

Carretera ampla i ben pavimentada fins al peu de pistes. Des d'Ushuaia són 25 quilòmetres que es fan en poc més de 20 minuts. L'aparcament és possiblement, un dels aspectes a millorar en aquesta estació.

8 - Serveis generals.

Tots els serveis hi són presents: escola d'esquí amb alta presència de professors andorrans i catalans, lloguer d'equips molt nous i de qualitat, maquinària de reparació molt nova, serveis mèdic, webcams... Cerro Castor té aplicació pròpia per a mòbils, compatible amb Skitude.

9 - Après-skí.

A la mateixa estació d'esquí només hi ha un restaurant que de nits, i no sempre, pot oferir alguna happy hour i algun espectacle adreçat als pocs allotjaments que hi ha al peu de pistes. L'alternativa és desplaçar-se fins a Ushuaia.

10 - El pitjor i el millor.

Comencem pel que ens va agradar menys. El seu aïllament gairebé fa que només hi puguin accedir els esquiadors disposats a prendre un vol. El clima és força inestable: en un mateix dia es pot passar per 4 estats diferents: neu, vent, boira o que llueixi un bon sol amb cel blau.
Hi ha dues pistes molt atractives -per disseny, amplada i traçat- (Halcon peregrino i Cóndor) que poden estar reservades massa sovint per a equips de competició.

I el millor: Cerro Castor és una estació singular, molt especial, amb una neu única conseqüència de la influència salina de l'oceà i la proximitat del continent Antàrtic.
Estació amb baixa densitat d'esquiadors a pistes.
Entorn espectacular, amb boscos de lenga de grans extensions.I molt important: podeu donar per fet que a la latitud en què es troba Ushuaia i Cerro Castor el fred serà el vostre company d'esquiada molts dies, o sigui, garantia de neu de qualitat.

Més informació:

Galeria d'imatges de Cerro Castor en aquest enllaç
Web de Cerro Castor: www.cerrocastor.com
Web de Ushuaia: www.turismoushuaia.com
Entrevista amb Gaston Begué Gerent general de Cerro Castor en aquest enllaç
Altres articles del vostre interès: Cerro-castor-esquiar-fin-del-mundo
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial