Notícia

10 coses que has de saber de Cerro Castor

Cerro Castor és una estació singular, amb una neu única conseqüència de la influència de l'oceà i la proximitat del continent Antàrtic

la brecha,cerro castor
Entrada pista La Brecha, una dels traçats imprescindibles per esquiar quan es visita Cerro Castor Autor/a: Diaridelaneu.cat
Aquestes són les 10 qüestions bàsiques que cal saber de Cerro Castor, segons la nostra experiència d'acord amb la visita realitzada els dies 19, 20, 21 i 22 d'agost de 2017.


1 - La neu.

De característiques molt especials i singulars, la neu a Cerro Castor s'assembla a la que podríem trobar al continent de l'Antàrtida. Pot esdevenir molt densa per la singularitat que li dóna la proximitat al mar i la latitud del paral·lel 54°47′59″ S. S'obre de mitjans de juny fins als primers dies d'octubre, entre 95 i 105 dies de temporada. La xarxa d'innivació es basa en 23 canons de baixa pressió.

2 - Els remuntadors.

L'estació compta amb remuntadors molt nous, ja que va ser creada l'any 1999. Disposa de 8 ginys mecànics; 4 telecadires de 4 places pinça fixa, tres teleesquís de perxa i una zona de debutants equipada amb 3 cintes transportadores de curt recorregut.

3 - Les pistes.

De tots nivells, en conjunt molt ben perfilades i amples. Sobre plànols hi ha traçats 33 km de pistes entre les cotes 250 i 1.100 m. Com a curiositat la majoria de pistes tenen noms d'animals. En general hi predominen els traçats destinats a esquiadors de nivell mitjà i expert. La zona de debutants no és a la cota baixa de l'estació sinó en la seva cota intermèdia, coneguda com "cota 480".
Imprescindible fer-se una selfie a la pista "La Brecha!"

4 - Forapistes i àrees freestyle.

No és la millor estació per als practicants d'espais forapistes, ja que només hi ha dos traçats senyalitzats d'aquesta tipologia.
Pel que fa a àrea freestyle cal destacar la zona habilitada al telecadira del Parque, amb un snowpark especialitzat en salts, amb una configuració i manteniment que res tenen a envejar als estàndards europeus. També hi ha un circuit d'snow-cross.

5 - Història.

L'estació va néixer des de zero l'any 1999. L'estació va ser impulsada pel Govern i gestionada en concessió a una empresa de caràcter familiar, liderada per Gastón Begué, qui va ser esquiador olímpic en representació per Argentina. Avui és una destinació molt valorada per equips de competició.

6 - Restauració i allotjament.

A pistes l'oferta d'allotjaments és limitada a un complex de cabanes amb preus, al nostre criteri, excessius. L'alternativa és a Ushuaia, a 25 quilòmetres de l'estació, amb una àmplia oferta d'hotels i servei de transport diari ofert per diverses empreses.
Pel que fa a restauració a Cerro Castor hi ha diversos restaurants i punts gastronòmics, d'oferta variada en qualitat i preus.

7 - Accessos i aparcaments.

Carretera ampla i ben pavimentada fins al peu de pistes. Des d'Ushuaia són 25 quilòmetres que es fan en poc més de 20 minuts. L'aparcament és possiblement, un dels aspectes a millorar en aquesta estació.

8 - Serveis generals.

Tots els serveis hi són presents: escola d'esquí amb alta presència de professors andorrans i catalans, lloguer d'equips molt nous i de qualitat, maquinària de reparació molt nova, serveis mèdic, webcams... Cerro Castor té aplicació pròpia per a mòbils, compatible amb Skitude.

9 - Après-skí.

A la mateixa estació d'esquí només hi ha un restaurant que de nits, i no sempre, pot oferir alguna happy hour i algun espectacle adreçat als pocs allotjaments que hi ha al peu de pistes. L'alternativa és desplaçar-se fins a Ushuaia.

10 - El pitjor i el millor.

Comencem pel que ens va agradar menys. El seu aïllament gairebé fa que només hi puguin accedir els esquiadors disposats a prendre un vol. El clima és força inestable: en un mateix dia es pot passar per 4 estats diferents: neu, vent, boira o que llueixi un bon sol amb cel blau.
Hi ha dues pistes molt atractives -per disseny, amplada i traçat- (Halcon peregrino i Cóndor) que poden estar reservades massa sovint per a equips de competició.

I el millor: Cerro Castor és una estació singular, molt especial, amb una neu única conseqüència de la influència salina de l'oceà i la proximitat del continent Antàrtic.
Estació amb baixa densitat d'esquiadors a pistes.
Entorn espectacular, amb boscos de lenga de grans extensions.I molt important: podeu donar per fet que a la latitud en què es troba Ushuaia i Cerro Castor el fred serà el vostre company d'esquiada molts dies, o sigui, garantia de neu de qualitat.

Més informació:

Galeria d'imatges de Cerro Castor en aquest enllaç
Web de Cerro Castor: www.cerrocastor.com
Web de Ushuaia: www.turismoushuaia.com
Entrevista amb Gaston Begué Gerent general de Cerro Castor en aquest enllaç
Altres articles del vostre interès: Cerro-castor-esquiar-fin-del-mundo

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny